Økonomiudvalget sendte forvaltningens sparekatalog videre til Byrådet

17. august 2022 Politik

På onsdagens møde i Økonomiudvalget godkendte politikerne det katalog over sparemuligheder, som forvaltningerne har sat sammen og nu bliver det sendt videre til Byrådet, som skal beslutte, hvor det præcis er, der skal skæres ned.

“Nu er det så op til de forskellige partier at finde frem til de konkrete besparelser, som er nødvendige for at få næste års budget til at hænge sammen”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Borgmesteren er ikke i tvivl om, at Byrådet nok skal få lavet et budget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi laver det i fællesskab”, siger han.

Der skal findes besparelser eller nedskæringer for 70 millioner kroner.

“Aftalen mellem KL og regeringen betyder, at vi mister 30 millioner kroner i indtægter – og kommunens indtægter er bloktilskud og skattekroner”, siger borgmesteren og fortæller, at det er sådan, at når skatteindtægterne i kommunen stiger, så falder bloktilskuddet.

“Og så skyldes de øvrige 40 millioner kroner, som skal findes blandt andet, at kommunens energiudgifter er steget, regningen fra Sydtrafik er blevet væsentlig større og vores forsikringer er blevet dyrere”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...