Ønske: Tog mellem Sønderborg og Tinglev mindst hver time

5. marts 2018 Politik

Sønderborg Kommune sender ønsker med retur til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, som netop nu har trafikplanen for jernbanerne i Danmark 2017-2032 i høring.

Et stærkt ønske er tog mellem Sønderborg og Tinglev mindst hver time. Et andet er samarbejde om togdrift over grænsen.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har sendt et forslag til en plan for jernbanedriften i Danmark i perioden 2017-2032 i høring. Det vækker ikke udelt begejstring i Sønderborg, hvor bl.a. ønsket om at være en attraktiv studieby hænger nøje sammen med mulighederne for at komme til og fra bl.a. universitetet uden for lange rejse- eller ventetider.

”Vi vægter den kollektive trafik højt  – og det forudsætter, at togdriften spiller med, og det gør den ikke godt nok i det forslag, der foreligger”, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard, i en pressemeddelelse.

”Tog er rygraden i den kollektive trafik. Både vi og Folketinget ønsker overordnet, at flere bruger offentlig transport, og så må kravet være, at der som minimum er timedrift mellem Sønderborg og Tinglev. En frekvens som nu, hvor der er afgange og ankomster hver anden time, er ikke med til at hverken fastholde eller øge passagertallet, og det er uanset om vi taler om korte rejser eller ture til Aarhus, Odense eller København”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommunes høringssvar til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen påpeges desuden, at togtrafikken over landegrænsen bør indgå i planen for den statslige jernbane.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...