Øv: Aabenraa gør det meste bedre end Sønderborg

3. september 2014 Erhverv
Sønderborg har mistet kasernen og Sygeplejeskolen flytter til Aabenraa. Ind imellem læser vi, at det er Carl Holst, der flytter alt til netop den by – og her er DIs måling på erhvervsklimaet hos “konkurrenten”.

DI skriver:

Aabenraa er rutsjet 11 pladser ned og lander på en 39.

Artiklen fortsætter under annoncen

plads i Dansk Industris landsdækkende undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2014. Selv om det er Aabenraas laveste placering i de fem år, undersøgelsen har været lavet, kan kommunen stadig kalde sig den mest erhvervsvenlige i Sønderjylland.

Det nye akutsygehus i det mere erhvervsvenlige Aabenraa.

Det nye akutsygehus i det mere erhvervsvenlige Aabenraa.

De bedste placeringer er i kategorierne ’Skatter, afgifter og gebyrer’, hvor Aabenraa dog falder med ti pladser, og i ’Fysisk planlægning’, hvor kommunen ligger på en 30.

plads efterfulgt af en overordnet vurdering af erhvervsvenligheden, hvor Aabenraa ligger på en 42. plads og altså er i den bedste halvdel.

– Kommunen har allerede gennemført en del initiativer for at forbedre erhvervsvenligheden, eksempelvis er der udstykket nye erhvervsgrunde nær motorvejen, og der er blevet oprettet en erhvervspilotordning, der skal sikre virksomhederne et godt samarbejde med kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det har ikke været nok til for alvor at påvirke det store billede, og det går selvfølgelig den forkerte vej, når Aabenraa Kommune rutsjer ned ad listen. Derfor håber jeg, at kommunen vil fortsætte sit arbejde med at gøre det attraktivt at drive virksomhed i Aabenraa, siger formand for DI Sønderjylland Erling Duus.Virksomhederne er især bekymrede over, at de ikke kan skaffe kvalificerede medarbejdere, og i kategorien ’Arbejdskraft’ ligger kommunen på en 70.

Artiklen fortsætter under annoncen

plads, som er den laveste placering i denne kategori nogensinde.

– Det er helt afgørende, at kommunen og virksomhederne samarbejder om at løse udfordringen. Desværre er det her en udvikling, vi ser i hele Sønderjylland, og hvis man ikke kan skaffe de rette medarbejdere, bliver man jo tvunget til at flytte arbejdspladserne uden for Aabenraa Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil have store konsekvenser for beskæftigelsen og dermed også for velfærden i kommunen. Virksomhederne gav udtryk for det samme i sidste års Lokalt Erhvervsklima, og det ærgrer mig, at der ikke er sket en forbedring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er virkeligt behov for, at kommunen tager problemstillingen alvorligt og sætter ind her, siger Erling Duus.Det største fald er i kategorien ’Kommunal sagsbehandling’, hvor kommunen falder fra en femteplads sidste år til plads nummer 49 i år.

– Det er et drastisk fald, og jeg ved, at kommunen planlægger at øge sit fokus på effektiv offentlig forvaltning.

Forhåbentligt vil det gøre virksomhedernes dagligdag lettere, så de ikke unødigt skal bokse med eksempelvis byggesager, miljøsager og sygedagpengesager. Resultatet afspejler i hvert fald, at der er behov for at få analyseret, hvad det store fald skyldes, siger Erling Duus.

Skemaet fra målingen i Aabenraa er HER

.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 112, Sønderborg

Antallet af indbrud i Sønderborg steg med ét

22. april 2021 112

Man kan mene, at et enkelt indbrud er ét for meget, men alligevel kan man ikke sige, det er overvældende, at der i første kvartal er begået 27 indbrud i beboelser, som ligger indenfor Sønderborgs kommunegrænse. Sidste år blev der i samme periode begået 26 indbrud i beboelser, mens der i 2018 og 2019 var […]

Læs mere...