Olafur Eliassons ‘Tidscirkler’ skal pryde Byens Havn

1. maj 2018 Kultur

En markant ekstra attraktion er på vej til den nye bydel Byens Havn i Sønderborg. Den meget store plads foran hotel Alsik, som hedder Bitten & Mads Clausens Plads, vil nemlig blive prydet af et kunstværk, som i sig selv kan tiltrække ekstra besøg til Sønderborg. Kunstværket udføres af den internationale kunstner Olafur Eliasson, og er en gave fra Bitten & Mads Clausens Fond.

“Byrummet bliver imponerende i sig selv, og fortjener noget ekstra i form af en kunstinstallation, som er tilpasset omgivelserne”, siger formanden for BMC, Peter Mads Clausen, om baggrunden for at fonden skænker skulpturen til Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skulpturen består af seks store ringe der er placeret, så også lystsejlere og publikum til de mange kommende events på pladsen, får en ekstra oplevelse.

“Olafur Eliassons kunst tilføjer området en ekstra dimension, samtidig med at det ”forlænger” havnemiljøet og henleder opmærksomheden på det store friareal langs Alssund. Man får lyst til at gøre et stop, fordybe sig og reflektere over hans kunst. Vi har valgt ham, fordi han allerede har bevist kvaliteten af sine værker med andre kunstinstallationer i Sønderborg. Lokalt er han nok mest kendt for udsmykningen af Alsions publikumsfoyer, hvor hans væg ved koncertsalen er med til at sætte fokus på den totale publikumsoplevelse”, siger Peter Mads Clausen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, er beæret over fondens donation til bydelen, byen og Sønderborg Kommune:

“Det er helt overvældende, at vi får et kunstværk i denne klasse i den nye bydel. Jeg glæder mig ved tanken om den opmærksomhed, kunstværket vil få. I kunstkredse, også uden for landsdelen, nationalt og internationalt, er der mange, der gerne kører langt for at opleve en installation, der pirrer ens fantasi og sanser. Kommunen får virkelig en ekstra attraktion ud over det sædvanlige her”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstneren selv, Olafur Eliasson, fortæller om ideen med de seks ringe:

“Når man betragter ringe, er der ikke er noget punkt, hvor man kan stoppe op og hvile ens blik, og derfor aktiverer de synet og gør os mere opmærksomme på dets dynamiske kvalitet. Tidscirkler, som jeg har tegnet til pladsen foran Alsik-hotellet, giver vores øjne en mulighed for at lege – giver os en mulighed for at slippe vores sædvanlige målrettethed og i stedet opleve glæden ved at følge kunstværkets kurvede forme”r.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Virkeliggør Frank Gehrys planer

Sønderborg Havneselskab, som blev stiftet for at sikre, at Frank Gehrys masterplan bliver fulgt, er selvsagt begejstret for gaven.

Frank Gehry har tiltænkt pladsen som et aktivt nyt byrum i Sønderborg. Vi kan nu se, at den tanke materialiserer sig, siger adm. direktør Michael Saxtorph, Sønderborg Havneselskab.

“En ny smuk promenade kobler Sønderborg havnefront sammen helt fra Lystbådehavnen til Verdens ende. Byrummet bliver udlagt til at kunne rumme mangfoldige aktiviteter som udeserveringer, udstillinger, julemarkeder, mindre koncerter mm. At kunne ramme pladsen ind med et kunstværk af international klasse gør det på en fin måde færdigt. Det vil helt sikkert skabe mere liv og aktiviteter og tiltrække flere fra nær og fjern til Byens Havn”, siger havneselskabets direktør.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...