Omkring 100 deltog i Klimamarchen

25. maj 2019 Samfund

Det lykkedes at få godt 100 mennesker trukket til Rådhustorvet, hvor scenen var sat til Klimamarchen, der samtidig foregik i en række andre byer i landet.

“Danmark er ikke længere i førersædet, når det gælder klimaet”, sagde Peter Rathje fra ProjectZero. Han fortalte videre, at Sønderborg stadig er det sted, hvor andre kigger hen,. når der skal findes løsninger, som gavner.

SF og Radikale var på Rådhuset med deres bannere.

Ord virker ikke

Den 16-årige Greta Thunberg talte i København og hun har ikke de store forventninger til, at klimakrisen står særligt højt på dagsordenen i Europaparlamentet.

“Selvfølgelig tror vi, at EU-valget kommer til at handle om klima. Men det gør det ikke. Selvfølgelig vil vi forsøge at stoppe vores udledning. Men det gør vi ikke. Faktisk stiger den globale CO2-udledning stadig på trods af alle de smukke ord og løfter fra vores ledere og politikere”, sagde hun ifølge TV2 Nyhederne og brugte København som eksempel.

“Det lyder flot, når man taler om ‘CO2-neutralt København’. Men når det at være CO2-neutral ikke inkluderer transport, shopping, mad, flytrafik og shipping, betyder ord ikke ret meget”, sagde hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal køre mere i bus og også cykle mere”, sagde Peter Rathje på Rådhustorvet i Sønderborg.

“Sønderborg vil være CO2-neutralt i 2029 – og kun få busser kører i weekender og aftentimer. Der skal komme en stribe krydstogtsskibe og gerne mange flere fly – og selvom nogle mener, vi skal glæde os over vores fremskridt, så belaster CO2 klimaet – uanset hvor CO2-udledningen kommer fra”, sagde en klimamarchdeltager til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...