Onsdag holder Sønderborg den første Grundlovscermoni

24. august 2020 Kultur

Sønderborg Kommune holder sin første Grundlovsceremoni onsdag eftermiddag, hvor en række personer, som Foketinget har indstillet, bliver danske statsborgere.

Stedet er cafeen på Alsion og borgmester Erik Lauritzen vil holde en kort tale, inden de 39 personer – enkeltvis – vil underskrive erklæringen, der gør dem til danske statsborgere, skriver Sønderborg Kommune.

Statsborgerskab tildeles gennem lov og det er Folketingets indfødsretsudvalg der behandler statsborgerskabssager før lovforslaget bliver fremsat i Folketinget, som regel i april og oktober måned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lovforslaget behandles tre gange i Folketingssalen og efter 1. behandling i Folketingssalen bliver lovforslaget henvist til behandling i indfødsretsudvalget og det er Dronningen der stadfæster loven.

Inden den endelige vedtagelse af lovforslaget kan enkeltpersoner risikere at blive fjernet fra lovforslaget igen. Det kan ske, hvis en ansøger ikke længere opfylder kravene, f.eks. hvis ansøgeren har begået kriminalitet eller har fået gæld til det offentlige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...