Onsdag holder Sønderborg den første Grundlovscermoni

24. august 2020 Kultur

Sønderborg Kommune holder sin første Grundlovsceremoni onsdag eftermiddag, hvor en række personer, som Foketinget har indstillet, bliver danske statsborgere.

Stedet er cafeen på Alsion og borgmester Erik Lauritzen vil holde en kort tale, inden de 39 personer – enkeltvis – vil underskrive erklæringen, der gør dem til danske statsborgere, skriver Sønderborg Kommune.

Statsborgerskab tildeles gennem lov og det er Folketingets indfødsretsudvalg der behandler statsborgerskabssager før lovforslaget bliver fremsat i Folketinget, som regel i april og oktober måned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lovforslaget behandles tre gange i Folketingssalen og efter 1. behandling i Folketingssalen bliver lovforslaget henvist til behandling i indfødsretsudvalget og det er Dronningen der stadfæster loven.

Inden den endelige vedtagelse af lovforslaget kan enkeltpersoner risikere at blive fjernet fra lovforslaget igen. Det kan ske, hvis en ansøger ikke længere opfylder kravene, f.eks. hvis ansøgeren har begået kriminalitet eller har fået gæld til det offentlige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...