Oplev strandkål og sumpskov ved Nørreskoven

19. juni 2018 Nordborg

Søndag den 24. juni, dagen efter Sankt Hans-aften, er der mulighed for at opleve dette område på en guidet naturvandring. Turen byder først på et stykke langs stranden, hvor man kan se på strandens plantesamfund af tørbundsplanter og det nærmeste, vi kommer “ørkenplanter” i Danmark. Det gælder de helt store som strandkålen og de helt små som den lille gule bidende stenurt.

Langs kysten kan deltagerne også være heldige at se strandfugle som præstekrave og skallesluger. I den store rørskov nær stranden holder rørhøgen til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Området her rummer også sumpe og skovnatur. Naturstyrelsen har genskabt en del af sumpskoven i lave områder ved at opstemme tidligere afvandingsgrøfter. Her vokser et nyt liv frem med både frøer, guldsmede, ænder og mange forskellige sumpplanter. Et sted findes den særprægede vandplante krebseklo.

Turen går forbi flere af disse skovsumpe, hvor der ses på, hvordan flora og fauna udvikler sig.

Turen starter kl. 10 ved P-pladsen ved kysten for enden af Fladbækvej, Nørreskoven.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...