Oplev teglværkets blomstringstid

14. juli 2021 Kultur
Der stryges mursten. Foto: Museum Sønderjylland
Der stryges mursten. Foto: Museum Sønderjylland

Op til weekenden i den kommende uge skruer vi tiden mere end 100 år tilbage og inviterer publikum med tilbage i tiden på Cathrinesminde Teglværk i Broager. Aktører fra landsbylavene på Broagerland optræder i historiske dragter fra omkring år 1900 og formidler både teglproduktion og hverdagslivet fra dengang, hvor kvinder, mænd og børn levede og arbejdede sammen omkring teglværket.

Dagligdagen på teglværket byder på fremvisning af forskellige teglværksmaskiner og arbejdsgange, at stryge sten, lege børnelege og smage hjemmelavede ‘skrædderduels’ lavet over jernkomfuret i det gamle køkken, skriver Museum Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gå på opdagelse blandt de smukke tørrelader med de røde tage, kom tæt på ringovnen fra 1892 og teglværksmaskineriet eller gå tilbage i tiden i de genskabte arbejderboliger, der fortæller om livet i det lille teglværkssamfund.

I kan besøge håndværks- og husflidsstandene og forsyne jer med fristelser fra Cathrines Café, mens der spilles op til dans fra Tosse-Marens Trio.

Cathrinesminde Teglværksmuseum er velegnet til et besøg for hele familien.

Arrangementerne er gratis at deltage i, når entréen til museet er betalt.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...