Oplevelsen af Hotel Alsik begynder når man ringer og bestiller

17. december 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Langt de fleste gæster, som besøger Hotel Alsik ringer og bestiller bord eller værelse i forvejen – og det er i det øjeblik, gæsten skal mærke, at der er service i huset. Samme oplevelse skal de gæster, der bestiller via mail også opleve.

“Jeg klæder receptionisterne på, så de kan svare på gæsternes spørgsmål og levere en både god, personlig og effektiv service”, siger receptionschef Gitte Jepsen til SønderborgNYT.

Gitte Jepsen er uddannet receptionist.

“Jeg blev udlært på Hotel Munkebjerg i 2004 og efter endt læretid kom jeg til Fakkelgården. Så blev jeg hentet retur til Munkebjerg for en tid og tog igen tilbage til Fakkelgården”, siger Gitte Jepsen, som lægger stor vægt på super god service. Ikke alene i receptionen, men på hele hotellet, så gæsterne kan sige, at alting er tiptop.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gitte Jepsen er vokset op i Høruphav og bor i dag i Egernsund.

“I 2018 sendte jeg en ansøgning til Hotel Alsik og jeg begyndte allerede, mens vi var i et kontor i Alsion, hvor jeg sad og lavede vores bookingsystem”, siger Gitte Jepsen.

Personlighed er vigtigt

Gitte Jepsen lægger ikke stor vægt på, hvilket uddannelse hendes receptionister har, når hun ansætter.

“Jeg skal kunne mærke dem, de skal være nærværende, smilende og opmærksomme. De skal ville jobbet for gøre noget godt for Sønderborg”, siger receptionschefen. Hun tilføjer, at ansøgeres personlighed er afgørende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det tekniske med bookingsystemer og andre ting, skal hotellet nok lære nyansatte at betjene.

Når en gæst træder indenfor i Hotel Alsik, så ser receptionisterne det med det samme og de søger straks øjenkontakt.

Altid klar

“Receptionisterne i Hotel Alsik sidder ikke og gemmer sig bag en skranke. De står op og det viser, de er klar til at tage sig af de gæster, der kommer ind af døren eller ud af elevatoren. Det gør, at gæster føler sig velkomne – havde receptionisterne siddet bag en skranke, så kan gæster godt føle, at de forstyrrer”, siger Gitte Jepsen. Netop det at gæster føler sig velkomne er vigtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Man kan sagtens tale telefon og være opmærksom på gæster på samme tid. Det gælder om at få øjenkontakt, så gæsten ved, at hun eller han er set”.

Gode forbilleder

Gitte Jepsen tænker tit på Per Have og Peter Mads Clausen fra Bitten & Mads Clausens Fond.

“De er lyttende, interesserede og meget varme og venlige – og det er dét, vores medarbejdere også skal være. Alle os på Hotel Alsik er jo en del af alt det gode, som Bitten & Mads Clausens Fond vil gøre for vores område”, siger Gitte Jepsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og netop fordi et hotelophold er en helhedspolevelse, så er der tæt samarbejde mellem restauranternes tjenere, kokkene, receptionisterne og andre områder.

Hotellets stjernekok, Jesper Koch, siger til SønderborgNYT, at Gitte Jepsen er virkeligt dygtig.

“Hvis jeg er god, så er det fordi mine receptionister gør mig god. Uden dem er jeg ingenting – og min opgave er at lytte til dem og sikre, at de har de værktøjer, som de har brug for og især at de føler sig værdsat”, siger receptionschefen.

Artiklen fortsætter under annoncen