Opsvinget drejer udenom Sydjylland

18. marts 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Flere danskere får lettere ved at finde et arbejde. På nær dem der bor i Sydjylland. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Aktiveringstilbud og jobsøgningskurser skaffer ikke flere job i området.

Aktiveringstilbud og jobsøgningskurser skaffer ikke flere job i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste år faldt beskæftigelsen i det sydlige Jylland med 0,38 procent fra 281.504 personer til 280.439, imens den steg med godt en procent på landsplan. Helt konkret skyldes den sydjyske nedgang, at der er mangel på jobs i det sydjyske, forklarer arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

– Der har ikke været det træk, som kunne hjælpe de arbejdsløse i beskæftigelse. Vi kan gøre nok så meget med aktiveringstilbud, men hvis der ikke er nogle jobs, så kan det være ligegyldigt, siger han til dr.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal man tro Henning Jørgensen, så rammer opsvinget ikke Sydjylland i den nærmeste tid. Tendensen viser nemlig, at arbejdspladserne klumper sammen i de større byer.

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...