Opsvinget drejer udenom Sydjylland

18. marts 2014 Erhverv

Flere danskere får lettere ved at finde et arbejde. På nær dem der bor i Sydjylland. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Aktiveringstilbud og jobsøgningskurser skaffer ikke flere job i området.

Aktiveringstilbud og jobsøgningskurser skaffer ikke flere job i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste år faldt beskæftigelsen i det sydlige Jylland med 0,38 procent fra 281.504 personer til 280.439, imens den steg med godt en procent på landsplan. Helt konkret skyldes den sydjyske nedgang, at der er mangel på jobs i det sydjyske, forklarer arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

– Der har ikke været det træk, som kunne hjælpe de arbejdsløse i beskæftigelse. Vi kan gøre nok så meget med aktiveringstilbud, men hvis der ikke er nogle jobs, så kan det være ligegyldigt, siger han til dr.syd.

Skal man tro Henning Jørgensen, så rammer opsvinget ikke Sydjylland i den nærmeste tid. Tendensen viser nemlig, at arbejdspladserne klumper sammen i de større byer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet standset […]

Læs mere...