Opsvinget drejer udenom Sydjylland

18. marts 2014 Erhverv

Flere danskere får lettere ved at finde et arbejde. På nær dem der bor i Sydjylland. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Aktiveringstilbud og jobsøgningskurser skaffer ikke flere job i området.

Aktiveringstilbud og jobsøgningskurser skaffer ikke flere job i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste år faldt beskæftigelsen i det sydlige Jylland med 0,38 procent fra 281.504 personer til 280.439, imens den steg med godt en procent på landsplan. Helt konkret skyldes den sydjyske nedgang, at der er mangel på jobs i det sydjyske, forklarer arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

– Der har ikke været det træk, som kunne hjælpe de arbejdsløse i beskæftigelse. Vi kan gøre nok så meget med aktiveringstilbud, men hvis der ikke er nogle jobs, så kan det være ligegyldigt, siger han til dr.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal man tro Henning Jørgensen, så rammer opsvinget ikke Sydjylland i den nærmeste tid. Tendensen viser nemlig, at arbejdspladserne klumper sammen i de større byer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...