Opteamo vil hjælpe industivirksomheder med at vækste

9. oktober 2017 Erhverv

Amerikansk kvalitets- og dansk IT-specialist går sammen om lancering af løsning, der kan sikre industrien et nødvendigt overblik.

”Jeg kan ikke tage flere opgaver ind før jul”.

”Jeg kan ikke gøre alt selv ”.

”Vi har opgaver helt frem til slutningen af 2018”.

”Vi har travlt, men vi kan hjælpe dig, hvis du finder fem nye medarbejdere”.

Det er blot nogle af de kommentarer, man bliver mødt med, når man henvender sig til mange former for produktionsvirksomheder – små og mellemstore.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdsmarkedet koger som sjældent set.

“Mange virksomheder risikerer at drukne i deres egen succes. Ejerne og afdelingscheferne går ned med stress, fordi de søger at gabe, over mere end godt er. Det er den situation, vi ønsker at forebygge. Det kan vi bl.a. med en løsning, der skaber overblik og struktur i samarbejde med kunder og leverandører. Når du strukturer arbejdsgangene, kan du spare tid. Du får kontrol, kan outsource opgaver og dermed vækste. Du får både den ro og indsigt, der gør, at du kan fokusere på de områder, hvor du er specialist. Det er jo her, du tjener pengene”, siger direktør Juan Carlos Ospina fra firmaet Ospatti ApS i Sønderborg i en pressemeddelelse.

Juan Carlos Ospina har, med en baggrund som produktingeniør og kvalitetsspecialist, arbejdet med forretningssystemer på mange niveauer i 20 år. I bilbranchen arbejdede han med TS16949, i flyindustrien med AS9100 og i medicinalindustrien med ISO 13485. En del af opgaverne udførte han som ejer af virksomheden Ospatti Co. i Massachusetts. I tre år arbejdede han i det Danfoss-ejede selskab Cequr, der fremstiller insulinpumper. Han blev udstationeret i Nordborg, og da firma flyttede alle aktiviteter tilbage til USA, blev han og familien i Sønderjylland.

Juan Carlos Ospina går nu sammen med direktør Jesper W. Ibsen, der driver IT firmaet eCo Solutions og etablerer virksomheden Opteamo med udgangspunkt fra Forskerparken i Sønderborg.

“Det handler om at skabe en løsning på tværs af alle processer i en virksomhed og gerne sammen med leverandørerne. Ved at analysere hele firmaet får man det overblik, der giver grundlag for både at optimere og strukturere processerne. Hvis virksomhedens processer kan identificeres tydeligt, kan de optimeres med en teknisk eller ikke-teknisk løsning. Det overblik har mange ikke i dag, og det skaber problemer og giver unødvendige omkostninger”, siger Juan Carlos Ospina og Jesper W. Ibsen.

Det amerikansk-danske makkerpar bag Opteamo har skabt en løsning, der kan vokse i takt med den enkelte virksomhed.

Målgruppen er alle former for produktionsvirksomheder i eksempelvis jern- og metalindustrien og byggebranchen.

“Endnu en konsulent med et komplet kvalitetssystem og en it-løsning. Det har jeg ikke tid til”. Sådan vil mange nok reagere, når vi i første omgang kontakter firmaerne. Men vi præsenterer ikke blot løsningen, vi står også for den nødvendige implementering og bæredygtige forbedring”, siger Juan Carlos Ospina.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk