Outdoor i Centrum har kursister med på telttur ved Lusigskov

10. oktober 2021 Kultur

To søstre fra Fredericia bruger deres weekend på ved Lusigskov på Nordals, hvor de sammen med fem-seks andre er på telttur med Outdoor i Centrum.

Når man vil hente oplevelser i naturen og nyder at tage afsted en hel dag – eller i flere dage – så bliver det en større oplevelse, når man har styr på alt det med grej og ved, hvordan man kommer gennem turen på den letteste og mest oplevelsesrige måde. Og Outdoor i Centrum havde inviteret til et basis-kursus, der løber over tre dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores introkurser er med to vinkler, så der er noget for børnefamilier, der gerne vil ud i naturen og der er noget  for vandrere, der vil ud med rygsækken”, siger Dea Larsen fra Outdoor i Centrum. Hun fortæller, at det første deltagere lærer, det er at pakke rygsækken.

“For det første handler det om, at man har det udstyr med, som man har brug for. Lige så vigtigt er det, man ikke slæber noget med, som man ikke skal bruge”, siger Dea Larsen til SønderborgNYT. Dernæst handler det om, at få pakket tingene rigtigt ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er rigtigt dejligt, vi lærer, hvad vi får brug for, når vi er ude. Vi har nemlig bøvlet med at have for tunge rygsække”, siger søstrene Tina og Gitte fra Fredericia. De fortæller, videre, at det har stor betydning for dem er, at kurset er for nybegyndere.

Trods det, så er Linda fra Sønderborg også med på Nordals.

“Jeg har været på ture i naturen med rygsæk og telt gennem ti år. Jeg er mest med på introkurset, fordi jeg møder nye mennesker og så kan jeg jo altid lære noget nyt”, siger nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er jo sådan, at uanset om man er rutineret vandrer eller nybegynder, så kan man komme til skade.

“Og på vores introkurser er der altid en del, der – som i dag – handler om førstehjælp”, siger Dea Larsen. En anden del af kurset handler om at lære at bruge det forskellige grej, som man kan have med.

“Desuden lærer vi kursisterne at slå telte op”.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Politik, Gråsten

Nu skal der laves en bystrategi for Gråsten, Rinkenæs og Egernsund

19. oktober 2021 Politik

Sønderborg Kommune tager fat på sin femte bystrategi og denne gang er det borgerne i Gråsten, Rinkenæs og Egernsund, der inviteres til at deltage i arbejdet med at definere deres byområdes identitet og potentiale – og udpege den fremtidige retning for byområdets udvikling. Kommunen forsøger på flere forskellige måder at få input fra borgerne: Det […]

Læs mere...