Oversvømmelse: Beredskabet klarede udfordringerne

3. januar 2019 Samfund

Der er beboere i Sdr. Havnegade, der fik vand i kældre og i stueetagen under onsdagens oversvømmelse.

“Men i det store hele, så skete der ikke noget overraskende”, siger chefen for Drift og Anlæg i Sønderborg Kommune, Henrik Littau-Jensen.

Tirsdag blev der lagt en plan for, hvordan man skulle forberede sig på den ventede oversvømmelse.

“Vi fulgte de vejrprognoser, der kom og derfor fik vi lagt en mobil dæmning ud i Vemmingbund og andre steder stillede vi sandsække klar”, siger Henrik Littau-Jensen til SønderborgNYT. Der blev også samlet en gruppe elektrikere, som kunne afbryde strømmen de steder, hvor vandet gjorde det nødvendigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen oprettede også en hotline, der kunne ringes til.

“Og i Esbjerg oprettede politiet et hold, der havde det store overblik, så der kunne sendes hjælp til de steder, hvor der var brug for det. Sønderborg hjalp blandt andet med pumpeudstyr i Haderslev og vi fik hjælp fra Herning, da der skulle laves dæmning i Vemmingbund”, siger Henrik Littau-Jensen.

Politiets hold bestod af personer fra hele politikredsen, så lokalkendskabet ikke gik tabt.

“Jeg synes, det er dejligt, at der på tværs af kommunegrænser kunne sendes hjælp derhen, hvor behovet var størst”, siger han og tilføjer, at det kan lyde lidt som selvros, når han siger, at kommunens indsats under oversvømmelsen var helt som ønsket.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der blev reageret på de ting, der skulle reageres på”, siger han.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Uncategorized

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Uncategorized

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...