På cykel på tværs gennem Kongeriget

14. juni 2020 GF2020

Søndag satte omkring 35 cyklister sig på cyklerne ved Hotel Sønderborg Strand og satte kursen mod Middelfart – en tur på små 160 kilometer.

“Vi kører Kongeriget på Tværs og det er et motionsløb, som Genforeningen inspirerede mig til”, siger Dan Frost, som er tidligere elite-cykelrytter, landstræner og sportsdirektør

Dan Frost vandt VM-guld i 1986 i pointløb og senere guld i samme disciplin ved Sommer-OL 1988 i Seoul. Derudover har han samlet vundet 19 danske mesterskaber.

Dan Frost har et firma, som arrangerer cykleoplevelser rundt omkring i Europa, hvor motionister får mulighed for at prøve kræfter med de stigninger og strækninger, som Pro Tour-ryttere kører i de store cykelløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Kongeriget på Tværs startede vi lørdag i Esbjerg og kørte her til Sønderborg. I dag skal vi så til Middelfart og mandag kører vi til Sydfyn og lander i Nyborg. Den sidste dag går turen fra Nyborg til København”, siger Dan Frost og tilføjer:

“Vi havde en plan om også at køre over grænsen, men den plan blev ændret af Coronaen”.

Der kommer lidt genforeningsstemning blandt deltagerne søndag middag, når der gøres holdt ved Grænsekroen i Christiansfeld, hvor kaffen skal nydes.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det ser ud til at holde tørvejr, så det bliver en god dag – og vi kan jo sidde ned hele vejen”, siger et par af deltagerne.

Læs mere om cykleturen her på Dan Frosts hjemmeside.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Gråsten

Se nogle af de steder hvor der fejres Sankt Hans

23. juni 2021 Kultur

Du kan fejre Skt. Hans på Fluepapiret i Sønderborg, hvor Michael Vogensen spiller musik fra klokken 17:30 og klokken til klokken 19:30 er det bandet ‘Gør det noget’, som skal spille. Klokken 19 dukker Ballonklovnen Finn op og laver sjove ballondyr til børn og barnlige sjæle. “Klokken 20 bliver bålet tændt og jeg fortæller ikke, […]

Læs mere...