På cykel på tværs gennem Kongeriget

14. juni 2020 GF2020

Søndag satte omkring 35 cyklister sig på cyklerne ved Hotel Sønderborg Strand og satte kursen mod Middelfart – en tur på små 160 kilometer.

“Vi kører Kongeriget på Tværs og det er et motionsløb, som Genforeningen inspirerede mig til”, siger Dan Frost, som er tidligere elite-cykelrytter, landstræner og sportsdirektør

Dan Frost vandt VM-guld i 1986 i pointløb og senere guld i samme disciplin ved Sommer-OL 1988 i Seoul.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover har han samlet vundet 19 danske mesterskaber.

Dan Frost har et firma, som arrangerer cykleoplevelser rundt omkring i Europa, hvor motionister får mulighed for at prøve kræfter med de stigninger og strækninger, som Pro Tour-ryttere kører i de store cykelløb.

“I Kongeriget på Tværs startede vi lørdag i Esbjerg og kørte her til Sønderborg. I dag skal vi så til Middelfart og mandag kører vi til Sydfyn og lander i Nyborg. Den sidste dag går turen fra Nyborg til København”, siger Dan Frost og tilføjer:

“Vi havde en plan om også at køre over grænsen, men den plan blev ændret af Coronaen”.

Der kommer lidt genforeningsstemning blandt deltagerne søndag middag, når der gøres holdt ved Grænsekroen i Christiansfeld, hvor kaffen skal nydes.

“Det ser ud til at holde tørvejr, så det bliver en god dag – og vi kan jo sidde ned hele vejen”, siger et par af deltagerne.

Læs mere om cykleturen her på Dan Frosts hjemmeside.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk