På onsdag løfter en stor kran hatten af Dybbøl Mølle

9. august 2019 Samfund

Efter vingerne blev fjernet fra Dybbøl Mølle er der rejst et stillads omkring møllen, som gør det muligt at komme op og forberede hejsepunkterne, så hatten kan løftes fri og ned, hvor den monteres på stålbukke på jorden, så den ikke tager skade, skriver bestyrelsen for Dybbøl Mølle.

Onsdag kommer der en 300 tons mobilkran fra BMS, som mellem ca. kl. 07.00 og 10.00 løfter hatten ned.

Til sidst skal der lægges et midlertidigt tag på møllen, så det ikke kan regne ind, indtil møllehatten igen kan sættes på plads sidst i september måned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senest kl. 12.00 forventes det hele afsluttet og Dybbøl Mølle kan igen åbne for publikum.

I de efterfølgende uger er det murerne, som indtager pladsen på stilladset, hvor de skal fjerne den øverste meter af ringmuren, som skal erstattes af den nystøbte betonmur, som allerede nu står klar på jorden.

Udenom betonmuren mures derefter en teglstensmur, som til sidst skal pudses.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...