På onsdag løfter en stor kran hatten af Dybbøl Mølle

9. august 2019 Samfund

Efter vingerne blev fjernet fra Dybbøl Mølle er der rejst et stillads omkring møllen, som gør det muligt at komme op og forberede hejsepunkterne, så hatten kan løftes fri og ned, hvor den monteres på stålbukke på jorden, så den ikke tager skade, skriver bestyrelsen for Dybbøl Mølle.

Onsdag kommer der en 300 tons mobilkran fra BMS, som mellem ca. kl. 07.00 og 10.00 løfter hatten ned.

Til sidst skal der lægges et midlertidigt tag på møllen, så det ikke kan regne ind, indtil møllehatten igen kan sættes på plads sidst i september måned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senest kl. 12.00 forventes det hele afsluttet og Dybbøl Mølle kan igen åbne for publikum.

I de efterfølgende uger er det murerne, som indtager pladsen på stilladset, hvor de skal fjerne den øverste meter af ringmuren, som skal erstattes af den nystøbte betonmur, som allerede nu står klar på jorden.

Udenom betonmuren mures derefter en teglstensmur, som til sidst skal pudses.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Sønderborg

Placeringen af cykelsti fra Nybøl til Broager er godkendt

7. december 2022 Politik

På Teknik-, By og Borgerudvalgets møde tirsdag. kunne vi endelig godkende linjeførelsen på cykelstien Nybøl – Broager fra rundkørslen i Nybøl til lyskrydset i Broager. Det betyder også, at vi nu skal i dialog med berørte lodsejere, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. “Den del af cykelstien, som går gennem Nybøl, bliver i første om […]

Læs mere...