På onsdag udgives der en bog om Hertugbyen Augustenborg

26. september 2020 Kultur

Onsdag klokken 16.30 har Hertugbyens Udviklingsforum bogreception i  Augustiana Kunstpark & Kunsthal. Bogens titel er ”Hertugbyen Augustenborg – en historisk beretning om mennesker, livet og huse”og udgivelsen er kulminationen på to års intensivt arbejde.

Bogens forfatter, slægtsforsker Peter Remontius, har gravet i gamle kirkebøger, folketællinger og arkiver. Resultatet er den mest detaljerede beskrivelse af livet, folk og bygninger i det gamle Augustenborg.

I modsætning til stort set alle andre bøger om Augustenborg handler denne bog ikke om hertugerne, men om de borgere, som blev håndplukket til at bo i byen. Det var veluddannede embedsfolk og dygtige håndværkere fra begge sider af grænsen, skriver Hertugbyens Udviklingsforum i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Historien fortælles med udgangspunkt i byens huse, som navngives og beskrives i en systematisk gennemgang.
De overraskende og spændende afsløringer omfatter alt fra en hidtil ukendt kongelig affære til modstandskamp, kvindekamp, social ansvarlighed, Augustenborghunden, den glemte byport og de tre dæmninger. Alt sammen krydret med historiske billeder og sjove og overraskende anekdoter fra byen.

Bogen beskæftiger sig også med byens organisering, byplan og arkitektur og henvender sig til alle, som interesserer sig for tiden omkring hertugdømmet og Augustenborgs særlige rolle, herunder byens indbyggere, slægtsforskere, turister, myndigheder og de institutioner, som skal passe på og formidle vores fælles kulturarv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med udgivelsen af denne bog ønsker Hertugbyens Udviklingsforum at sætte fokus på Augustenborg og det store potentiale, der ligger for udvikling af byen til et kulturelt fyrtårn for Als og Sønderjylland.

Byens historie er en inspirationskilde til det fremtidige udviklingsarbejde, og et evt. overskud fra salg af bogen vil gå til Hertugbyens Udviklinsforums udviklingsarbejde i byen.

Bogen vil blive solgt i lokale butikker, såsom Als Antikvariat, Let-Køb, Nærkøb, Arkivet, Augustiana og Bog & Idé i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bogen udgives med støtte fra Linak A/S, Anders Hansen Schmidts Legat og Lokalhistorisk Arkivfor Augustenborg og Omegn.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk