På tirsdag tændes der lys i kasernens vinduer

28. april 2021 Kultur
FOTO: Hotel Sønderborg Kaserne
FOTO: Hotel Sønderborg Kaserne

Hvis man vender blikket mod Sønderborg Kaserne tirsdag 4. maj om aftenen, vil man igen i år opleve et helt særligt syn: Flere end 350 lys vil blive tændt til minde om den aften i 1945, hvor frihedsbudskabet kunne høres i BBCs radioudsendelse. En melding, der oplyste, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og Danmark havde overgivet sig; 5 års besættelse var nået til ende.

Lysene tændes i de to gamle kasernebygninger klokken 21:00 og slukkes igen klokken 22:30, skriver Kontaktudvalget i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den nordlige bygning, ejet af HOTEL Sønderborg Kaserne, vil der være lys på alle etager både ud mod Alssund og ind mod kasernegården. I den sydlige bygning, ”Regimentskasernen” ejet af Sønderborg Kommune, vil 54 stearinlys i år blive tændt ud mod Alssund – det lavere antal skyldes de omfattende renoveringer af bygningen, som er i gang.

I samme tidsrum vil flaget være hejst i kasernens flagtårn – og blive belyst af projektører.

Lyssætningen er et samarbejde mellem Kontaktudvalget For De Militære Traditioner i Sønderborgområdet, Hærhjemmeværnet, Sønderborg Kommune, OCTOPUS, ipnordic samt HOTEL Sønderborg Kaserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lystændingen på kasernen er en gammel tradition fra den tid, hvor kasernen husede Sergentskolen.

En tradition, der har været gennemført hvert femte år, lysene blev tændt af sergentelever og kasernens faste personel, og for fem år siden blev de tændt af asylansøgerne, der dengang var kasernens beboere.

I år vil virksomheden ’KaffeLars’ samt foreningen Als Veteranklub også være til stede i  kasernegården, hvor der vil være mulighed for at købe en god kop kaffe og samtidig støtte Julemærkehjemmet Fjordmark.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Brandfolkene kan snart tage afsted fra Rinkenæs

3. februar 2023 112

Lige nu er vi ved at sikre, der ikke er mere på gården i Rinkenæs, der brænder, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT fredag aften klokken 21:30. Han forklarer, at gården er gammel og at taget på sidebygningen består af flere lag. “Og derfor tjekker vi det en ekstra gang”, siger indsatslederen, der sammen med […]

Læs mere...