På tirsdag tændes der lys i kasernens vinduer

28. april 2021 Kultur
FOTO: Hotel Sønderborg Kaserne
FOTO: Hotel Sønderborg Kaserne

Hvis man vender blikket mod Sønderborg Kaserne tirsdag 4. maj om aftenen, vil man igen i år opleve et helt særligt syn: Flere end 350 lys vil blive tændt til minde om den aften i 1945, hvor frihedsbudskabet kunne høres i BBCs radioudsendelse. En melding, der oplyste, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og Danmark havde overgivet sig; 5 års besættelse var nået til ende.

Lysene tændes i de to gamle kasernebygninger klokken 21:00 og slukkes igen klokken 22:30, skriver Kontaktudvalget i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den nordlige bygning, ejet af HOTEL Sønderborg Kaserne, vil der være lys på alle etager både ud mod Alssund og ind mod kasernegården. I den sydlige bygning, ”Regimentskasernen” ejet af Sønderborg Kommune, vil 54 stearinlys i år blive tændt ud mod Alssund – det lavere antal skyldes de omfattende renoveringer af bygningen, som er i gang.

I samme tidsrum vil flaget være hejst i kasernens flagtårn – og blive belyst af projektører.

Lyssætningen er et samarbejde mellem Kontaktudvalget For De Militære Traditioner i Sønderborgområdet, Hærhjemmeværnet, Sønderborg Kommune, OCTOPUS, ipnordic samt HOTEL Sønderborg Kaserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lystændingen på kasernen er en gammel tradition fra den tid, hvor kasernen husede Sergentskolen.

En tradition, der har været gennemført hvert femte år, lysene blev tændt af sergentelever og kasernens faste personel, og for fem år siden blev de tændt af asylansøgerne, der dengang var kasernens beboere.

I år vil virksomheden ’KaffeLars’ samt foreningen Als Veteranklub også være til stede i  kasernegården, hvor der vil være mulighed for at købe en god kop kaffe og samtidig støtte Julemærkehjemmet Fjordmark.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...