På torsdag kan du møde forfatter Iben Mondrup i MultiKulturhuset

19. september 2020 Kultur

På biblioteket i MultiKulturhuset kan du torsdag klokken 19 møde forfatter Iben Mondrup, der altid har haft Grønland som omdrejningspunkt. Det var her, hun voksede op og det er Grønland, hele hendes forfatterskab vender tilbage til.

I den nye roman ”Tabita”, der udkom i januar, tager hun igen ud på rejsen, tilbage i tiden og tilbage til Grønland og fortæller fra krydsfeltet mellem Grønland og Danmark og om kærlighed og svigt, fortæller biblioteket.

I ‘Tabita’ møder vi ægteparret Eva og Berthel, som kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er i midten af ’60erne og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene.

Iben Mondrup fortæller om arbejdet med romanen og om en tid i vores historie, hvor det var ganske let for danske familier at adoptere grønlandske børn.

Iben Mondrup fik sit store gennembrud med den anmelderroste roman ‘Godhavn’ om tre børns opvækst i en lille nordgrønlandsk by i starten af 1980erne. Romanen vandt DR-romanprisen 2015. ‘Karensminde, som udkom i 2016, er en selvstændig fortsættelse af ‘Godhavn’. Her møder vi familien fra Grønland 20 år senere, men på Møn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Romanen vandt Blixenprisen 2017 for årets skønlitterære udgivelse.

‘Vi er brødre’, som udkom i 2018, er den tredje og sidste roman om familien fra Godhavn, hvor historien om far Jens’ barndom i efterkrigstidens Frederikshavn fortælles.

Entré: 80 kroner og billetter kan købes på bibliotekets hjemmeside eller på bibliotekerne.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...