Pas på gebyrerne når du hæver Euro i automaten

13. april 2014 Erhverv

Syd- og sønderjyderne har ikke styr på euro-automat-gebyrer, og mange kalder bankernes information for mangelfuld.download

Det seneste års tid har man i flere og flere hæveautomater fået muligheden for at hæve euro. Men mange er ikke klar over, er, at der for denne service opkræves gebyrer på op til 50 kroner.  Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for valutavirksomheden Forex Bank. YouGov har hentet svar hos 1001 danskere over 18 år, heraf 136 fra Region Syddanmark, skriver Flensborg Avis.Ifølge undersøgelsen er kun 18 procent af syd- og sønderjyderne klar over, at der pålægges et gebyr på mellem 25 og 50 kroner for at hæve euro i automaterne, selv om man er almindelig kunde i banken. 27 procent tror enddafejlagtigt, at ydelsen er gratis for alle bankens kunder, ligesom når man hæver danske kroner i automaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er man ikke kunde, pålægges et gebyr, som ofte er endnu højere end for bankens almindelige kunder. Hvis man derimod er aktionær eller medlem af et særligt fordelskundeprogram, kan man dog i visse tilfælde slippe for gebyret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk