Penge fra Nordea-Fonden sætter gang i planerne for Kær Vestermark

29. november 2018 Samfund

Planerne om at forvandle det militære øvelsesområde på Kær til et rekreativt område for borgerne kommer skridt for skridt tættere på målet. Sønderborg Kommune har netop modtaget en stor uddeling fra Nordea-fonden, som skal bruges til et maritimt formidlingscenter for enden af Skydebanevej – helt tæt på Alssund.

Centrets hovedattraktion bliver en lang fiskebro med adgangsrampe, så også handicappede kan fiske og komme på snorkle- eller kanotur. På grund af terrænforskellen skal der etableres en 60 meter lang sliske ned til broen. Til gengæld belønnes man på platformen, som etableres yderst på broen, med en smuk udsigt ind mod Kær Halvøs flotte skrænter, som ellers er forbeholdt sejlere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over sliske og bro kommer der en fiskerenseplads med vask og afløb, skylleplads til fx Naturskolernes aktiviteter, informationstavle, to-tre borde-/bænkesæt, flagstang til signalflag, redningsudstyr, bålplads, undervandskameraer og tv-skærm, renovering af trappe og sliske til kajakker og kanoer ned til stranden samt videoovervågning for at undgå hærværk.

”Med pengene fra Nordea-Fonden kan vi gå i gang med arbejdet nu. Vores håb er, at vi kan være klar med faciliteterne til foråret, så alle interesserede borgere, foreninger og naturskolerne kan få glæde af dem allerede næste sommer”, siger biolog og projektleder i naturcenter Kær Vestermark Bent Albæk i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk