Penge og indeklima får os til at energirenovere

15. marts 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

 

Det er ikke for klimaets skyld, at vi isolerer hulmuren eller udskifter vinduerne. Vi gør det for at spare penge og få et bedre indeklima. Bolius har kortlagt, hvad der får danskerne til at energirenovere boligen.

Verdenshavene smelter, vandstanden stiger, og ozonlaget bliver tyndere og tyndere. Det er nogle af konsekvenserne af vores stigende energiforbrug, men det får os ikke til at spare på energien. Derimod er økonomi den vigtigste årsag til, at boligejerne går i gang med at energirenovere. Det svarer 58 procent i en undersøgelse fra Bolius.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er meget tydeligt, at det er det nære og det, der har betydning for vores hverdag, nemlig økonomi og indeklima, der er afgørende”, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen.

Kun ti procent bliver motiveret til at energirenovere ved tanken om at blive uafhængig af energiselskaber og energipriser, og kun 30 procent angiver miljømæssige konsekvenser som årsag til energirenovering.

”Idealisterne er i mindretal hos boligejerne, men der er dog stadig lidt under en tredjedel, som tænker på miljøet”, siger Camilla Damsø Pedersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Selvom det burde være i alles interesse at spare på energien, er det bare sådan i praksis, at det bliver ved snakken, hvis ikke der er en gulerod i den anden ende”, siger Camilla Damsø Pedersen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...