Penge til udvikling i den dansk-tyske grænseregion

29. marts 2014 Erhverv

Frem til 2020 skal 672 millioner kroner bruges på projekter, der skal udvikle de dansk-tyske grænseregioner.

Den europæiske fond for regional udvikling står sammen med 11 lokale partnere bag indsatsen. Fra dansk side er det Region Syddanmark og Region Sjælland, oplyser tvsyd.

Pris til grænseoverskridende innovation.

Pris til grænseoverskridende innovation.

Artiklen fortsætter under annoncen

De over 100 millioner kroner om året skal fordeles af et nyt sekretariat ved landegrænsen i Kruså, der får støtte af en forvaltningsmyndighed i hjertet af Kiel.

Første ansøgningsfrist for projekter bliver i efteråret 2014.

Adskillige områder er med

Hvert enkelt projekt skal styrke det grænseoverskridende samarbejde inden for erhverv, energi, beskæftigelse, uddannelse og kultur. Blandt andet er det tanken af skabe større integration mellem uddannelserne syd og nord for grænsen.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

De mange millioner kroner er skaffet ved at lægge to separate EU-finansierede INTERREG-programmer sammen. Halvdelen af pengene kommer fra den europæiske fond for regional udvikling, mens de lokale myndigheder skal komme med resten.

Fra tysk side deltager kredsene Nordfriesland, Schleswig-Flensburg, Rendsburg-Eckernförde, Ostholstein og Plön samt byerne Kiel, Flensburg, Neumünster og Lübeck.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...