Perlegade – fra Rønhaveplads til Citykrydset – skal fikses op

3. marts 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Perlegade – gågaden – i Sønderborg er blevet renoveret fra Rønhaveplads til Føtex og renoveringen skal nu fortsætte fra Rønhaveplads til Jernbanegade inklusiv passagerne.

Projektet er 4. etape af renovering af Sønderborg bymidte, idet også Apotekerhaven samt forplads til Borgen og Z-aksen i Østergade er færdiggjorte.

Det bliver Teknik- og Miljøudvalget orienteret om på udvalgsmødet tirsdag morgen.

Der lægges en ny belægning af granitfliser med tosidet afvanding ved brug af jernriste. Disse markerer også hvilket areal forretningerne kan benytte til opsætning af gadeinventar. I forbindelse med renoveringen vil der også blive plantet træer i gågaden, som grupperes tre og tre. De nuværende plantestativer fjernes.

Artiklen fortsætter under annoncen

På pladsen ved City krydset, den sydlige ende af Perlegade, skabes der et forløb af cirkulære elementer, der får en højde, så man kan sidde på kanten. Pladsen vil blive oplyst af en 6 meter høj lysmast med 2-armet armatur.

Målet med renoveringsarbejdet er at styrke Sønderborg bys identitet gennem et designmæssigt løft af gader, passager og pladser. Omdannelsen skal skabe bedre rammer for brugeren af byen, fastholde og skabe handel i bymidten samt sikre sammenhæng og forbindelse mellem pladserne og gaderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er licitation på opgaven midt i maj måned og forvaltningen skønner, der skal bruges omkring 12 millioner kroner.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...