Peter Dubgaard fra Swnx er stolt over hædring på Danish Design Award

29. maj 2018 Erhverv

I Høruphav går Peter Dubgaard rundt med højt humør – og det skyldes, hans opfindelse, fodgyngen, er blevet hædret på Danish Design Award.

“Det er jo fantastisk at vide, jeg har lavet noget, som landets bedste designere siger god for“, siger Peter Dubgaard til SønderborgNYT.  Peter Dubgaard har virksomheden Swnx, som har udviklet og sælger fodgyngerne.

Peter Dubgaard mener også, der kan være en sidegevinst ved hædringen.

“Jeg tror, det vil hjælpe mig, at Danish Design siger god for mit produkt, når jeg skal sælge i udlandet”, siger han.

Fra starten

Jeg er uddannet lærer, og har arbejdet som folkeskolelærer i 12 år. Børns trivsel har altid været vigtig for mig, og jeg mener at øget trivsel også øger indlæring. Det kan bare være svært. Vi kender alle til folkeskolen, og til urolige børn. Børn med kropslig uro har ikke let ved at leve op til kravene i folkeskolen. Derfor startede min opgave med at finde måder, hvorpå at kropsligt urolige børn, kunne komme af med uroen på en hensigtsmæssig måde. Jeg fik bygget mange forskellige modeller af fodgyngen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Igennem 2 år testede jeg forskellige udgaver, og hen af vejen blev det til det færdige produkt, vi kender fra i dag. Jeg tog patent på den færdige fodgynge i maj 2017. I juni 2017 var Swnx ude på alle skoler i Sønderborg kommune, og siden da har den spredt sig til alle kommuner i landet.

Fodgyngen gør det muligt for børn at bevæge benene uhæmmet uden at støje eller forstyrre andre. Det modvirker nervøsitet og hyperaktivitet, styrker koncentrationen og fremmer læring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Juryen siger:

Et enkelt, men unikt produkt, der løser et enkelt, men omfattende problem. Det er Swnx – en fodgynge, designet til børn, der har svært ved at sidde stille.

Fodgyngen kan hjælpe læreren med at skabe ro i klasserum med mange bevægelsesglade elever, ligesom den kan hjælpe det enkelte barn til at finde koncentration eller få afløb for sin energi på en ikke-forstyrrende måde.

Som en bonus kan den også modvirke inaktivitet hos voksne med stillesiddende arbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...