Peter Dyreborg står igen i spidsen for poetry slam i Mejeriet

22. november 2021 Kultur

Torsdag den 2. december er der igen poetry slam på Mejeriet i Sønderborg.

Udover poetry-slammerne kan du denne aften også opleve værten Peter Dyreborg, der præsenterer sin nyeste digtsamling.

Og som en ekstra bonus: Hvis du er én af de 25 første gæster til poetry slam, får du endda et gratis eksemplar af Peters nye bog i gave.

Poetry slam er en konkurrence i fremførelse af digte og poetiske tekster, hvor det er publikum, som giver point og kårer vinderen. Det kan måske lyde lidt mærkeligt, og det er det nok også, men det er faktisk ganske underholdende og morsomt, skriver arrangørerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er især noget helt andet end de kedelige digte, man blev, og stadig bliver, tvunget til at analysere i skolen!

Den faste vært i Sønderborg Peter Dyreborg har optrådt med poetry slam siden det begyndte i Danmark i 1999, og i dag er han tilknyttet Det Kongelige Teater.

Med sig har han en anden af dansk slams største stjerner, nemlig den dobbelte danske mester, Sara Hauge. Hun er især kendt for sine energiske, satiriske tekster om velfærdssamfundets deroute, fx hvor dårligt man behandler psykisk syge og sårbare udsatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men lokale talenter fra Sønderborg kommer også på scenen. De to unge slammere Pelle Zingel og Laura Hjorth Winter er velkendte navne blandt slam-publikummet.

Og for første gang vil to Sønderborg-poeter, Emma og Ida fra Forfatterakademiet på biblioteket, kaste sig ud i en helt særlig slam-disciplin. De skal nemlig optræde som hold med såkaldt team-slam. De er tilmed på scenen til slam for allerførste gang.

Hvis man selv skriver digte, rap, mærkelige tekster eller lignende og man er nysgerrig i forhold til at optræde som slammer, kan man komme med til en gratis workshop med Peter Dyreborg samme dag kl. 16.30-17.45.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kræver blot at man tilmelder sig på peter@peterdyreborg.dk

Poetry slam-showet om aftenen begynder kl. 20.00, og varer normalt cirka to timer inklusiv en pause.

Peter Dyreborg er som oftest kun vært, men denne aften læser han også op af sin nye digtsamling ’Forbrydelse og saft’, der udkom den 19. november. Det er en humoristisk bog med finurlige digte om at være far, krydret med hysterisk morsomme citater fra hans egen datter.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...