Peter Grønlykke stopper som sognepræst om to uger

17. oktober 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Den 31. oktober 2017 slutter Peter Grønlykke sin tjeneste som sognepræst ved Sct. Marie Kirke efter 23 år for at gå på pension. Peter har skabt mange debatter gennem sine prædikener, der er fyldte med tanker, undren over livet og kærligheden; ikke altid lette at tolke, men fulde af symboler. Det er imidlertid ikke kun som kirkebogsførende sognepræst Peter Grønlykke har lagt sit virke med gudstjenester, dåb, konfirmationer, bryllupper og begravelser også mange andre ting har haft hans interesse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Grønlykke er klar til at rejse til Fyn.

En af disse særlige interesser er pilgrimsvandringen, hvor Peter Grønlykke  med glød har berettet om de mange oplevelser på vandringerne, samtalerne, stilheden, hvorved pilgrimsvandringerne ikke bare er blevet gåture, men vandringer med eftertanke. Når der skal tænkes store tanker og skrives, er sommerhuset i Lusig Skov et flittigt brugt punkt til at skabe ideer og ro. Et resultat heraf blev blandt andet bogværket ”Den fortabte Far”, om dannelse og erkendelse af, at Gud ikke er død, som Friedrich Nietzsche påstod, men at Gud er til stede blandt os.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også i det profane liv har Peter Grønlykke  sat sine spor, bl.a. som formand for Bedre Bymiljø, hvor de smukke rammer i præsteboligen på Rosengade 18, gerne skulle udbredes til hele byen. Her er kun nævnt et par af Peter  Grønlykkes mange interesser, hvilket vidner om en aktiv præst midt i Sct. Marie Sogn. Der er meget at takke Peter Grønlykke for, men vi må ikke glemme hans hustru Maren, som altid villigt har fyldt Rosengade 18 med glæde og ideer, skriver Menighedsrådet i en pressemeddelelse,

Artiklen fortsætter under annoncen

Afskedsgudstjeneste

Et nyt kapitel er nu ved at begynde for Maren og Peter Grønlykke, som flytter tilbage til Fyn. Menighedsrådet indbyder til afskedsgudstjeneste den 29. oktober kl. 10 i Sct. Marie Kirke med efterfølgende reception i Menighedshuset. Vi håber, at mange vil komme for at sige tak for årene ved Sct. Marie Kirke og samtidig ønske Peter og Maren Grønlykke god vind på vejen fremover.

 

 

 

 

 

 

 

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...