Peter Hansen: En gruppe med stor handlefrihed er vejen til god velkomst

2. oktober 2015 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Peter Hansen fra Venstre har brugt det seneste døgn på at tænke igennem, hvad Sønderborg Kommune kan gøre for at tage imod de mange medarbejdere, der følger med, når Natur- og Erhvervsstyrelsen flytter til Augustenborg Slot.

“Det er dejligt at tænke på, hvad vi skal gøre for nogle, der kommer til området og har arbejdspladserne med sig”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT. Han synes, at det giver masser af energi at tænke på arbejdspladser, der åbner og ikke lukker. Tænke på noget der kommer og ikke noget, der flytter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Hansen nyder at tænke på, at der ikke forsvinder, men kommer, arbejdspladser.

Peter Hansen nyder at tænke på, at der ikke forsvinder, men kommer, arbejdspladser.

“Det giver så meget energi at tænke på, så jeg har lavet en lang liste med idder om alt det, som vi kan gøre og den skal resten af byrådet skal se”, siger Peter Hansen. Han fortæller, at det selvfølgelig kommer til at koste penge, når der skal tages imod knap 400, som selv har jobbet med sig. De har jo ægtefæller, som der skal findes jobs til og her må både kommune og erhvervsliv på banen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fantastisk chance

“Det er en fantastisk chance for vores område og det er afgørende vigtigt, vi løser den udfordring på bedste vis”, siger Peter Hansen. Altså skal initiativerne ikke hænge fast i tungt bureaukrati og langsommelige procedurer.

Derfor skal der samles en gruppe mennesker, der tager sig af opgaven. Og den gruppe skal have mulighed for at handle hurtigt på tingene, så mulighederne  for en god velkomst til alle de nye borgere ikke tabes på gulvet.

“Vi skal jo også finde ud af, hvad Sønderborgområdet kan byde på af DJØF’er, fordi det jo ikke er givet, at samtlige ansatte i styrelsen har tænkt sig at flytte herover”, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pengene har kommunen og ifølge Peter Hansen, så ligger de klar i Uddannelsesfonden.

13. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

13. april 2024 Sønderborg

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark. […]

Læs mere...