Petersen Tegl A/S får DI’s Initiativpris

27. oktober 2015 Broager

Initiativprisen blev tirsdag eftermiddag overrakt ved en reception hos Petersen Tegl A/S i Broager. Prisen overrækkes af DI Sønderjyllands formand Erling Duus og borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Petersen Tegl A/S har eksisteret siden 1791, og i dag arbejder både 7., 8. og 9. generation på virksomheden. Men

Petersen Tegl laver mursten til hele verden.

Petersen Tegl laver mursten til hele verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

alderen trykker ikke, faktisk tværtimod. For virksomheden har formået at bringe mange 100 års erfaring, viden og håndværksmæssige traditioner med ind i vores tidsalder. Netop det autentiske og solide håndværk har betydet, at virksomheden nu afsætter sine mursten i 40 lande, og det er endda til byggerier på nogle af de dyreste adresser, skriver DI.

“Fortællingen om Petersen Tegl A/S er en fantastisk erhvervshistorie og et eventyr værdigt”, siger formand Erling Duus, DI Sønderjylland. Der har været mange prøvelser undervejs, men i dag kan vi her i Sønderjylland bryste os af at have et verdenskendt teglværk, der både har god indtjening og samtidig på helt suveræn vis, holder de håndværksmæssige traditioner i hævd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Petersen Tegl A/S samarbejder med arkitekter og bygherrer direkte, og det er ret usædvanligt i branchen. Det kræver, at man har et unikt produkt og ikke mindst, at man er parat til at udvikle og eksperimentere for at efterkomme specielle ønsker. Men netop fordi Petersen Tegl A/S har holdt fast i, at så meget er håndlavet, og at virksomheden har enorm viden om teglproduktion og samtidig dygtige medarbejdere, har det kunnet lade sig gøre.

Snart bliver murstenene fra Petersen Tegl A/S endnu mere kendte. Det internationalt meget sete program ”Grand Design” var fornyligt forbi Nybøl Nor for at kunne vise seerne, hvor murstenene til et præmieret byggeri i London kommer fra, og ikke mindst hvilken filosofi, der ligger bag produktionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erling Duus. Foto: Ole Kæhler

Erling Duus. Foto: Ole Kæhler

“Det er en stor ære for DI Sønderjylland at kunne overrække Initiativprisen til Petersen Tegl A/S, for virksomheden lever på rigtig mange måder op til vores ønske om at præmiere en virksomhed, der har udvist ”et helt særligt initiativ”. For os betyder det f.eks. evnen til at se muligheder, evnen til at sætte handling bag ordene, evnen til at holde fast, evnen til at gøre tingene lidt bedre og anderledes end andre og ikke mindst modet til at prøve tingene af”, siger formand Erling Duus, DI Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...