Pia Olsen Dyhr blev inspireret af Sønderborg-områdets grønne omstilling

11. oktober 2017 Samfund

SFs formand Pia Olsen Dyhr var onsdag på besøg i Sønderborg, hvor hun først tog en tur til Danfoss i Nordborg for at se på intelligente energiløsninger og efterfølgende holdt møde med repræsentanter fra ProjectZero for at høre mere om kommunens erfaringer med og arbejde for at gøre Sønderborg området CO2-neutral senest i 2029.

”Hvis vi skal have en bæredygtig udvikling i verden, så kan den ikke kun drives af politikere eller beslutningstagere. Udviklingen er nødt til at drives af befolkningen, fordi vi kan gøre rigtig meget hver i sær og det er Sønderborg Kommune, de lokale virksomheder og ProjectZero et godt eksempel på”, siger Pia Olsen Dyr til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pia Olsen Dyhr mødes med ProjectZero

”Jeg står på Christiansborg hver eneste dag og siger, at vi kan godt gøre mere i Danmark og være mere ambitiøse med den grønne omstilling end der, hvor vi er lige nu og så er det godt at opleve, at Sønderborg har ProjectZero-visionen om at drive den bæredygtige udvikling helt frem – og jeg håber, at Sønderborg kan prikke os andre på skulderen og siger ’se vi kan – hvorfor kan I ikke’, uddyber SFs formand Pia Olsen Dyhr til SønderborgNYT og fortæller, at hun har fået nogle gode ideer med hjem til Christiansborg, som kan bruges i forbindelse med forhandlingerne om den kommende energiaftale.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I SF har vi tænkt os at gøre meget mere end udbygning af vedvarende energi. Det handler også om energieffektivisering og energibesparelse og at den overskudsvarme vi laver, kan bruges i vores fjernvarme ved hjælp af intelligente løsninger, som jeg har set i dag hos Danfoss”, siger Pia Olsen Dyhr og tilføjer, at det bl.a. handler om at vores varmesystemer og den måde vi indretter vores bygninger på, skal ændres, så der kan spares endnu mere på energien.

”For eksempel skal vi gøre det nemmere for virksomheder, som Danfoss og COOP her i Sønderborg Kommune, at sælge deres overskudsvarme. Det er absurd, at de er tvunget til at fyre for fuglene, når de lige så godt kan varme stuerne op i kommunen”, siger Pia Olsen Dyhr, der også mener, at det er en global udfordring at finde ud af, hvordan klimaudfordringerne håndteres, og at der derfor er et stort eksportpotentiale i udviklingen af nye teknologier.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Stigende energiforbrug i Sønderborg-virksomhederne under Corona-pandemien

22. juni 2021 Samfund

Sønderborg virksomhedernes samlede energiforbrug steg i 2020 med 6 procent, og det er især virksomheder med gas i fremstillingsprocessen, der har haft en stigning i energiforbruget. Det viser den nyligt offentliggjorte Monitoreringsrapport for CO2-udledningen i Sønderborg-området for 2020. Den gode nyhed er, at virksomhedernes CO2-udledning siden 2007 er reduceret til 97.030 tons CO2,men det stigende […]

Læs mere...