Pigekoret: Fortidens korsangere har øvet sig op til lørdagens Jubilæumskoncert

4. maj 2019 Kultur

Fredag aften stod Sønderjysk Pigekors dirigent, Mette Rasmussen, foran en stor flok tidligere korsangere, der lige skulle have stemmerne på plads, inden lørdagens udsolgte Jubilæumskoncert i Alsion. Sønderjysk Pigekor har nemlig inviteret fotidens sangere med på scenen.

Almindeligvis er Mette Rasmussen lidt urolig op til de større koncerter – og fredag aften var der også unge, ukendte kvinder, som var i pigekoret, inden Mette Rasmussen selv fik dirigentstokken i 1997, så alt kunne jo ske.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvor synger I dejligt. Jeg ved det er ærgerligt, men I bliver nødt til at komme til kor hver uge. For nogle af Jer, så bliver det lange køreture, men sådan er det”, sagde Mette Rasmussen, der var ret overrasket over, at selv svære passager sad lige i skabet.

Det er jo dejligt, når tonerne flyder præcis, som de skal. Og efter at have rettet et par ord i sangmapper, som der er sunget fra i årevis, så kom teksten i en enkelt sang også på plads.

“I de gamle hæfter står der: Alt kød bli’r hø og hver blomst må dø og det skal lige rettes til: Alt kød må dø og hver blomst bli’r hø”, forklarede Mette Rasmussen. Det viste sig, at Sønderjysk Pigekor i årevis har sunget en forkert tekst, uden en eneste af sangerne har undret sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husker optagelsesprøven

To af de unge kvinder, Heidi Marie og Susanne, der iøvrigt er søstre, kan huske optagelsesprøven, som de skulle igennem, inden de slap ind i Else Marie Okkels Sønderjysk Pigekor.

Else Marie Okkels var korleder frem til 1997.

“Vi skulle synge I Østen stiger solen op – og så skulle vi gå hjem og vente på, der kom et brev, hvor der stod, om vi havde bestået eller ikke”, siger Susanne.

“Vores havde sikret sig, at hun vidste, vi kom med, fordi hun havde holdt brevene op foran en lampe, så hun kunne læse oredene”, siger Heidi Marie.

“Det er meget specielt at være med igen og overraskende hvor hurtigt stemmerne falder på plads”, siger søstrene. Og pigerne snakkede lystigt om alt det, der er sket i de få eller mange år, der er gået, siden de trak sig fra korsangen.

I 1994, hvor de to søstre kom med, sang koret på Ahlmann-Skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...