Pigekoret serverede lydbilleder i Café Alsion

1. marts 2020 Kultur

Søndag eftermiddag blev der malet lydbilleder i Café Alsion, hvor Sønderjysk Pigekor lagde stemmer til det billede, som Gustav Rasmussen og Ketil Duckert skabte, da de gav ‘kommandoer’ til pigerne, som fortælkede disse på hver deres måde.

Soundpainting, hedder det – og det er improviserede lydlandskaber – og de fik en ekstra dimension, fordi pigekoret ikke stod samlet, men fordelt på alle etager. Dirigentens opgave og udfordring er at styre og bygge videre på tonerne, så de bliver til længere kompositioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der blev også sunget sange, som publikum kendte og forstod. Kaj Munks hyldest til den blå anemone, som han havde taget med sig fra Lolland til Vestjylland. Kunne anemonen trives i den barske vestjyske natur, så kunne han også.

Pigekoret sang også Hatten af ved Kongeåen, som har tekst af Jens Rosendal – og de sangendnu en af samme digter, nemlig Aftemningsdagen. Fynske H.C. Andersens I Danmark er jeg født og Johan Ottosens Det haver så nyligen regnet var også med på listen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Samfund, Sønderborg

Tour de Flens kommer forbi Sønderborg Slot på lørdag

17. maj 2022 Samfund

Tour de Flens inviterer til den niende  infotainment-tur rundt om Flensborg Fjord og lørdag den  21. maj 2022 lægger de vejen forbi Sønderborg Slot, hvor erfarne elbilister gerne deler og diskuterer deres erfaringer om blandt andet ladestandere og rækkevidden. Der er sket en stor udvikling siden den første tur for 10 år siden, og i […]

Læs mere...