Pigerne i Dybbøl er vilde med håndbold

9. oktober 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Nermana, Ditte og Mathilde er tre 12-årige piger, der ud over alderen har det tilfælles, at de spiller håndbold i Dybbøl og de er også rørende enige om, at det er supersjovt, så de bliver ved med at komme til træning i Skansen i mange år endnu.

Fra venstre er Nermana, Ditte og Mathilde i gang med træningen.

Fra venstre er Nermana, Ditte og Mathilde i gang med træningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg spiller på fløjen, så jeg er en af dem, der scorer mål”, siger Nermana til SønderbrgNyt. Hendes mange mål kan hænge sammen med, hun har spillet i hele fem år.

“Jeg har spillet i tre år, synes det er sjovt og så er det godt, at vi allesammen har det rart og hyggeligt sammen”, siger Ditte. Hendes veninder husker at tilføje, at hun også er en af dem, der er synlige på måltavlen.

Selvom der er mange piger på U12-holdet i Dybbøl, så er de stadig på udkig efter flere. Især en pige, der har lyst til at stå på mål.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har det rigtigt godt sammen i klubben, så bare kom”, siger Mathilde på 12 år. Hun fortæller, hun ikke går i skole sammen med de to andre.

“Men her i klubben er vi allesammen venner, så det er rigtigt godt at være med”, siger hun.

Afsted til sydens varme

Pigerne på U14-håndboldholdet i Dybbøl har brugt masser af tid på at tjene penge. Der blev indsamlet juletræer op til nytår, solgt Lions Lotteri og mange andre ting. Og det er ikke noget, de gjorde, fordi de ville have afveksling fra håndbolden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anna, Emma og Emilia skal med klubben til Barcelona til sommer.

Anna, Emma og Emilia skal med klubben til Barcelona til sommer.

“Vi skal tjene så mange penge som muligt, så vores forældre ikke skal betale vildt meget for os, når vi skal til Barcelona i en uge i juli”, siger Anna, Emma og Emilia, som allesammen glæder sig til at spille mod udenlandske klubber i Spanien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det sjove ved håndbold er jo også at komme til stævner og møde andre hold”, siger Anna.

De alle tre spiller håndbold, fordi det er sjovt – og et sjove er, at det er en holdsport, hvor de er sammen med hinanden og andre på et hold.

Deres held er, at der er frivillige ildsjæle, der heller end gerne bruger aften efter aften på at give pigerne gode håndboldoplevelser.

billede

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...