Pizzaer skulle sælges på Grøn Koncert – næste fredag kan du købe 10 for 100 kroner i Bilka

4. september 2020 Samfund

Elsker du pizza og hader du madspild? Så er det nu, du skal planlægge en tur i Bilka Sønderborg, hvor du kan købe pizzaer til billige penge og samtidig være med til at mindske madspild.

For da det i april måned stod klart, at Grøn Koncert blev aflyst på grund af corona, stod Muskelsvindfonden over for et problem. Fonden, der står bag Grøn Koncert, havde allerede fået bagt over 30 000 pizzaer, der nu stod til at blive smidt i skraldespanden.

Men i samarbejde med Bilka har Muskelsvindfonden fundet en måde at undgå det kæmpe madspild, der ellers truede. Bilka har nemlig købt alle pizzaerne og sælger dem videre til kunderne. Det betyder, at du fra fredag d. 11. september kl. 7.00 kan få 10 pizzaer for 100 kroner i Bilka i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har generelt et stort fokus på at mindske madspild i Bilka. Derfor ville vi meget gerne hjælpe Muskelsvindfonden i den her ærgerlige situation, hvor de stod til at måtte kassere titusindevis af pizzaer,” siger Bilkas marketingschef, Tore Nederland, i en pressemeddelelse.

”Vi ved, at vores kunder vil bakke op om vores redningsaktion, ligesom de normalt er gode til at købe ind fra vores madspildskøler med billige varer, der er ved at nå sidste salgsdato”, siger Tore Nederland.

Artiklen fortsætter under annoncen

En katastrofe er afværget

Hos Muskelsvindfonden har hjælpen fra Bilka haft stor betydning af to afgørende grunde.

”Da det gik op for os, at vi ikke kunne aflyse bestillingen af pizzaer, stod vi både overfor et stort økonomisk tab og samtidig et stort madspildsproblem. Det ville være meget, meget skidt at smide titusindvis af perfekte pizzaer ud,” siger Theis Petersen, der er indsamlingsdirektør i Muskelsvindfonden, og fortsætter:

”Derfor er vi oprigtigt glade for, at samarbejdet med Bilka kom i stand, så pizzaerne ikke går til spilde, men kan gøre gavn og give glæde andre steder. Det er også glædeligt, at vores omkostninger er blevet dækket. Det har stor betydning i et år, hvor vores største indtægtskilde til fonden er blevet aflyst”, siger Theis Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pizzaerne sælges, så længe der er nogle.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...