Planen med det tidligere andelsmejeri er klar

1. december 2017 Uncategorized

Multikulturhuset på Byens Havn kommer ikke til at stå alene som eksempel på et byggeri, hvor nyt og gammelt indgår i en spændende hybrid. Kultur-, borger- og fritidsudvalget har godkendt et forslag fremlagt af tegnestuen Meco, hvor det tidligere andelsmejeri i Løngang flankeres af nyt byggeri hele vejen ud til krydset med Herman Bangs Gade.

Det levner plads til et beskyttet indre gårdmiljø, der vil kunne bruges som udendørs scene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nedlagte mejeri bevares i sin helhed og indrettes til multisal med mulighed for at afvikle større møder, scenekunst og musikarrangementer. Den moderne tilbygning kommer til at rumme et stort loungeområde i to etager, tre mødelokaler, depot og køkken. Det øverste loungeområde, der også omtales som projekttorvet, munder ud i en 45 kvm stor balkon, som har direkte kig ned i multisalen.

”Sønderborg har et rigt ungdomsliv, som det er vigtigt at skabe gode forhold for. Sønderborghus er vokset ud af sine nuværende rammer og har ikke længere kapaciteten til at huse de mange ungdomsforeningers arrangementer. Ungdommen får nu sine helt egne bygningsmæssige rammer, det er kun naturligt i en kommune, som er blevet udpeget som Årets Ungdomskommune”, siger formand for kultur-, borger- og fritidsudvalget, Charlotte Riis Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Gode udfoldelsesmuligheder

Udvalget blev præsenteret for forslag fra to tegnestuer. Det valgte projekt udmærker sig med åbne og lyse rum og store arealer med mange udfoldelsesmuligheder. Tilbygningen opføres i et ungt og moderne look, som udnytter grunden maksimalt, i det huset bygges op rundt om et indre gårdmiljø med en bred siddetrappe, så rummet kan bruges som scene. Det ventes at stå klar i sensommeren næste år og koste 10 mio. kr.

De unge med på råd

Ungdomsrådet er blevet hørt under vurderingen af projekterne, og det er rådets formand, Niklas Damsgaard Rahr, meget taknemmelig for.

”I rådet var der bred enighed. Vi valgte at pege på netop dette projekt pga. dets gode faciliteter og rige muligheder for social udfoldelse. Jeg vil på vegne af hele rådet sige tak til Sønderborg Kommune for at inddrage vores tanker om Ungdomskulturhuset. Vi er i særdeleshed glade for beslutningen og ser meget frem til at se det færdige Ungdomskulturhus”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk