Plejeenhed for udviklingshæmmede ældre er taget i brug

6. februar 2018 Nordborg

Sønderborg Kommunes nye plejeenhed for udviklingshæmmede ældre har været på vej længe, men nu er den her – klar som bolig for i alt syv beboere. Baggrunden for etableringen af boligen er, at udviklingshæmmede opnår en stadigt højere levealder, og at der er brug for skræddersyede boliger til disse borgere, hvoraf flere igennem mange år har boet i botilbud med tilknyttet pædagogisk personale.

Formand for social- og seniorudvalget Preben Storm udtrykte i indvielsestalen i Bolig 7 på Tangshave glæde over, at kommunen nu har et tilbud til udviklingshæmmede ældre, hvor plejen er koblet med pædagogisk personale, og at beliggenheden i et i forvejen veletableret plejecenter giver nogle fordele, både fysisk og personalemæssigt, som den nye boenhed og dens beboere får glæde af.

Såvel ledelsen på plejeområdet i Sønderborg som andre kommuner følger med i indflytningen og livet i Bolig 7 på Tangshave:

”Dels vil der måske blive brug for nogle små tilpasninger her i starten, dels arbejder en række kommuner med planer om at etablere botilbud til udviklingshæmmede ældre. Derfor vil de gerne besøge os og følge med i, hvordan det går, og vi deler selvfølgelig gerne vores erfaringer ud”, siger plejecenterchef Joan Slaikjer i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...