Plejeenhed for udviklingshæmmede ældre er taget i brug

6. februar 2018 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommunes nye plejeenhed for udviklingshæmmede ældre har været på vej længe, men nu er den her – klar som bolig for i alt syv beboere. Baggrunden for etableringen af boligen er, at udviklingshæmmede opnår en stadigt højere levealder, og at der er brug for skræddersyede boliger til disse borgere, hvoraf flere igennem mange år har boet i botilbud med tilknyttet pædagogisk personale.

Formand for social- og seniorudvalget Preben Storm udtrykte i indvielsestalen i Bolig 7 på Tangshave glæde over, at kommunen nu har et tilbud til udviklingshæmmede ældre, hvor plejen er koblet med pædagogisk personale, og at beliggenheden i et i forvejen veletableret plejecenter giver nogle fordele, både fysisk og personalemæssigt, som den nye boenhed og dens beboere får glæde af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Såvel ledelsen på plejeområdet i Sønderborg som andre kommuner følger med i indflytningen og livet i Bolig 7 på Tangshave:

”Dels vil der måske blive brug for nogle små tilpasninger her i starten, dels arbejder en række kommuner med planer om at etablere botilbud til udviklingshæmmede ældre. Derfor vil de gerne besøge os og følge med i, hvordan det går, og vi deler selvfølgelig gerne vores erfaringer ud”, siger plejecenterchef Joan Slaikjer i en pressemeddelelse.