Politiker-kvartet klippede liv i Kunstværket

20. februar 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Bevæbnet med hver en saks klippede Stephan Kleinschmidt, Charlotte Riis Engelbrecht, Aase Nyegaard og Erik Lauritzen snoren i Kunstværket i Augustenborg og dermed er stedet officielt åbnet. Og der var virkeligt mange mennesker, der havde sat tid af til at deltage i åbningen, så politikerne havde et stort publikum.

Inden saksene kom i brug, blev der sagt nogle ord om både ideen og stedet.

Politiker-kvartet i tæt samarbejde på kulturens scene.

Politiker-kvartet i tæt samarbejde på kulturens scene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens der var marathon-maling i Kunstpunktet, kom nogle af deltagerne til at snakke om, der kunne laves alletiders sted for kunstnere i det tidligere rådhus – og torsdag blev de tanker altså virkelige. 52 kunstnere på forskellige niveauer har nu deres værksteder i det gamle rådhus i Hertugbyen.

 

– Tak til alle jer med krøllede hjerner og til alle, der har bakket op om ideen, siger borgmester Erik Lauritzen. Han synes, at historien med Kunstværket er et eventyr, hvor ildsjælene først skulle så grueligt meget igennem, inden de endelig kunne invitere til åbningsreception.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere bormester i både Sønderborg og Augustenborg, Aase Nyegaard glæder sig over, der endelig er liv i huset igen.

– Og så opfordrer jeg regionsrådsmedlem Tage Petersen til at tænke kunst, når der skal Lys i vinduerne på Augustenborg Slot efter sygehuset er flyttet, siger Aase Nyegaard.

Kunst i sig selv

– Det er kunst i sig selv, at i har fået stedet her op og stå, siger Charlotte Riis Engelbrecht i sin korte tale. Hun roser bagmændene for, at de holdt fast i deres idé, lagde kræfter i og blev ved.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Kulturhovedstadsprojektet lærte os, at kunst er vigtigt, fordi kunsten både skaber liv og arbejdspladser og Kunstværket viser jo, at vi her i Sønderborg har noget at byde på, siger Stephan Kleinschmidt.

Herlige rammer

Både professionelle Karen Willesen og Birgit Hugger Larsen er glade for deres værksteder.

Birgit Hugger Larsen kan nu dele dagene op i arbejde og fri.

Birgit Hugger Larsen kan nu dele dagene op i arbejde og fri.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er hyggeligt, der er mennesker i huset, så jeg kan gå lidt rundt og snakke med andre, siger Karen Willesen til Sønderborg Nyt.

– Og jeg synes, det er fint med et værksted fremfor at stå hjemme med farverne, siger Birgit Hugger Larsen. For hende betyder det, at hun kan arbejde koncentreret og uden at dagligdagens opgaver forstyrrer hende, når hun er i Augustenborg. Til gengæld har hun helt fri, når hun er i Sønderborg.

Se billeder fra åbningen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.518734124913606.1073742041.271358109651210&type=1

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...