Politikere: Sygeplejeskolen skal blive i Sønderborg

24. marts 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Sygeplejeskolen i Sønderborg ligger godt hvor den ligger og der er ingen grund til at flytte den til Aabenraa. Det er det fælles budskab fra de lokale folketingsmedlemmer og regionsrådsmedlemmer – på tværs af partierne.

Opbakningen kommer fra folketingsmedlemmerne Benny Engelbrecht (S), Jesper Petersen (S) Ellen Trane Nørby (V) og Jørn Dohrmann (DF) samt fra regionsrådsmedlemmerne Jørn Lehmann (S), Tage Petersen (V) og John Lohff (C)

Ellen Trane Nørby ser - som sine lokale folketings-kolleger - helst, at sygeplejeskeuddannelsen bliver i Sønderborg.

Ellen Trane Nørby ser – som sine lokale folketings-kolleger – helst, at sygeplejeskeuddannelsen bliver i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sygeplejeskolens beliggenhed i Sønderborg er ikke bare vigtig for byen, men også for de studerende. Vi kan se, at antallet af ansøgere til uddannelsen i Sønderborg er stigende, og de studerende udtrykker stor tilfredshed med Sønderborgs studiemiljø. Desuden er der et stort fagligt potentiale i samarbejdet med Syddansk Universitet på Alsion. Derfor giver det ikke mening at flytte uddannelsen fra Sønderborg”, udtaler den samlede gruppe af folketings- og regionsrådspolitikere .

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen glæder sig over opbakningen fra de politiske kollegaer, og understreger, at støtten til sygeplejeskolen ikke kun er et spørgsmål om lokal patriotisme, men primært om at Sønderborg både på det faglige område og som studieby kan tilbyde de bedste rammer for de studerende.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I Sønderborg kan de studerende på sygeplejeskolen få glæde af et højt fagligt

Erik Lauritzen glæder sig over bred opbakning fra både regionen og Christiansborg.

Erik Lauritzen glæder sig over bred opbakning fra både regionen og Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

niveau, spændende samarbejdsmuligheder med universitet, en international stemning og et rigt studiemiljø med både kultur, natur og oplevelser. Det handler om at skabe de bedste rammer for de studerende – og det kan vi i Sønderborg. Så jeg glæder mig over, at mine politiske kollegaer på Christiansborg og i regionsrådet deler min holdning om at sygeplejeskolen fortsat bør være i Sønderborg, siger borgmester Erik Lauritzen.

Sønderborg huser i dag en række markante uddannelsesinstitutioner, der markerer byen som det absolutte uddannelsesmæssige centrum i Sønderjylland. Således har SDU et betydeligt campus i og studiemiljøer, specielt indenfor ingeniørvidenskaberne.

Artiklen fortsætter under annoncen

John Lohff mener også, at Sønderborg skal beholde Sygeplejeskolen.

John Lohff mener også, at Sønderborg skal beholde Sygeplejeskolen.

Campus er også hjemsted for universitetets grænseoverskridende uddannelser og udbyder en række samfundsvidenskabelige uddannelser med fokus på almen erhvervsøkonomi og europastudier.  Desuden er universitetets humanistiske miljøer i færd med at udvikle et østasiatisk områdestudie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herudover udbyder Erhvervsakademi SydVest en række erhvervsakademiuddannelser i Sønderborg, den store erhvervsskole EUC Syd i Sønderborg udbyder ligeledes en stor palet af uddannelser, og de videregående uddannelser suppleres af flere gymnasier og VUC-kurser som ligger tæt på byens øvrige uddannelser.

Beslutningen om sygeplejeskolens fremtidige placering skal tages af UC Syddanmarks bestyrelse på et møde om bare én uge.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...