Politikerne kan give penge til en bålhytte, et grejdepot og et levende hegn

1. maj 2022 Politik

Når der onsdag er møde i Udvalget for Bæredygtighed og Landdistrikter skal politikerne tage stilling til, om de vil beviælge penge til tre pårojketer, som der søges støtte til.

Kær Halvø Landsbylaug har gennem en årrække efterspurgt et fysisk mødested for landsbylaugets aktiviteter, og i forbindelse med helhedsplanen for Kær Vestermark lavede Landsbylauget et idékatalog med bl.a. ønske om shelter og bålhytte/madpakkehus.

Der søges om medfinansiering på 250.000 kroner til en bålhytte, som kan være mødested for alle og anvendes til mange forskellige formål. Bålhytten bygges i bæredygtige materialer med stor andel af genbrug. Størstedelen vil blive lavet af træ inkl. træspån som tagbeklædning. Udformningen vil i udtryk ligne snuden af den nærliggende bygning – Støvlen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud i naturen, har det formål at der skal være ’let og lige adgang’ for skovgæster, borgere, skoleelever og dagplejere, at dykke ned i naturen gennem et fremskudt grej-depot, som skal bygges ved et allerede brugbart rekreativt område i Kværs, ved en lokal sø. Der søges støtte på 80.303,50 kroner til indkøb af naturformidlingsgrej til et mindre ’grej-hus/skab’ samt formidling om, hvorledes du benytter dette udstyr. Der er her tale om et supplerende projekt til ’Her hilser vi på hinanden’ – et stort naturprojekt, der omfatter opførelse af tre områder: Et motions-/skov-/fitness- område, et rekreativt område samt en stor samlings- og naturlegeplads. Ansøgeren er Kværs-Tørsbøl-Snurom Landsbyråd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blans Landsbylaug ønsker at udvikle området, så naturen er en faktor for de lokale borgere samt gæster i området. Frugttræer/frugtbuske vil medvirke til en øget oplevelse på turen til Als Fjord – det vil blive muligt at nyde årets gang med knopper, blomstringer og ikke mindst som forbipasserende at kunne nyde godt af at plukke noget spiseligt frugt og nyde den på en opsat bænk med udsigten over Als Sund. Derfor søger landsbylauget om 17.100 kroner i støtte til et hegn af frugttræer, bærbuske og blomstrende hegnsplanter.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 112, Sydals

Ild i varebil på Kegnæsvej

27. maj 2022 112

I dag, fredag, klokken cirka 13 blev der ringet 112 og Sydals Frivillige Brandværn kørte til Kegnæsvej, hvor der var ild i en varebil. “Branden fik de frivillige brandmænd hurtigt slukket og fordi der var risiko for, at føreren af bilen har fået røg, så tilkaldte vi en ambulance, så han kunne blive tjekket”, siger […]

Læs mere...