Politikerne sikrer uddannelser i Sydjylland

29. november 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Den massive nedskæring på uddannelserne i Sydjylland som regeringen havde planlagt som en del af dens såkaldte dimensioneringsreform bliver nu stoppet af et flertal i Folketinget. Flertallet består af Venstre, SF, DF, Konservative og Alternativet.

Ellen Trane Nørby med til at sikre uddannelser i Sydjylland.

Ellen Trane Nørby med til at sikre uddannelser i Sydjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er godt nyt for Syddansk Universitet i Sønderborg, Kolding, Esbjerg, Aalborg Universitet Esbjerg, Erhvervsakademierne og de øvrige videregående uddannelser i Sydjylland som ellers stod til at miste ikke bare mange uddannelsespladser, men hele uddannelser, til skade for såvel erhvervslivet, de unge og vores region som helhed.

Venstres lokale folketingsmedlem Ellen Trane Nørby, som har fulgt sagen fra starten glæder sig:

“Jeg har siden august brugt meget energi på de mange problemer som regeringens dimensioneringsplan ville  medføre for Sydjylland og derfor er jeg desto gladere for, at det er lykkedes at finde et flertal, der vil bremse regeringen. Vi har brug for udvikling, ikke afvikling. Vi skal tiltrække unge mennesker og kvalificeret arbejdskraft, og vi har brug for gode uddannelser her i området, der afspejler vores lokale erhvervslivs behov. Det sikrer vi nu sammen med et flertal i Folketinget”

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Venstres uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen, der i tæt kontakt med Ellen Trane Nørby har arbejdet for at få regeringens plan stoppet til gavn for uddannelsesmulighederne her i Sydjylland. Esben Lunde Larsen og Ellen Trane Nørby glæder sig over, at der nu bliver taget både regionale hensyn og erhvervslivet i det Sydjyske bliver inddraget og lyttet til, da det netop er erhvervslivet der skal aftage mange af de unge efter endt uddannelse.

“Det har været vigtigt for os at sikre, at der tages hensyn til de uddannelser, der har uddannelsessteder flere steder som fx. Syddansk Universitet, så vi også sikrer gode uddannelsesmuligheder i fx Sønderborg, Kolding og Esbjerg. Med regeringens plan ville det være vanskeligt fremover. Den plan bremser vi nu sammen med et flertal i Folketinget,” siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedpunkter i flertallets plan:

  • Universiteterne får selv frihed til at fordele dimensioneringen både mellem universiteterne og  indenfor de enkelte fag og områder og der skal tages regionale hensyn såvel som hensyn til internationalisering.alsion

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Der skal kun dimensioneres 2500-3000 pladser og udelukkende på bachelorniveau, så ingen stoppes i at færdiggøre en uddannelse.

  • Der skal i dimensioneringen af uddannelserne tages hensyn til den længerevarende ledighed både regionalt og nationalt. Dvs. når der f.eks. kun er en arbejdsløshed på 3% for dimittenderne på Europæiske studier i Sønderborg, så skal de ikke ‘straffes’ fordi tilsvarende uddannelser har høj ledighed andre steder.

  • Aftagernes (erhvervslivets) vurdering skal tælle med i dimensioneringen. Det kunne fx. være offshore branchen i Esbjerg.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Uddannelserne får frem til 2019 til at indfase dimensioneringen.

  • Dimensioneringen skal afrapporteres i institutionernes målrapporter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2023 Augustenborg, Erhverv

Ingen færge mellem Als og Ærø resten af ugen

2. oktober 2023 Augustenborg

Ærøfærgerne skriver på deres hjemmeside, at der ikke sejles mellem Als og Ærø resten af ugen frem til søndag. Det skyldes tekniske problemer, skriver rederiet. Lørdag kolliderede Færgen Skjoldnæs med en mole i Fynshav. Kollisionen gik ud over agterrampen på færgen, som har fået et skub, forklarede Thomas Norrild, økonomichef ved Ærøfærgerne. Skjoldnæs sejlede som […]

Læs mere...