Politikerne skal beslutte om Sønderborg skal ha’ et Center for Verdensmål

20. februar 2019 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Kær Vestermark kan blive hjemsted for landets første Center for Verdensmål.

Her bliver FNs 17 Verdensmål synlige, både for kommunes borgere og virksomheder, men også for besøgende fra ind- og udland, der vil lære af Sønderborg Kommunes handlinger i forhold til verdensmålene.

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FNs 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst, skriver kommunens forvaltning.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber. Den nye dagsorden anerkender således, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred, sikkerhed og internationalt samarbejde er tæt forbundne, og at det kræver en integreret indsats at opnå holdbare udviklingsresultater.

Løkkegaard skal huse centret

Sønderborg Kommune er i gang med at udvikle arealer og bygninger på Kær Vestermark som et bynært rekreativt område. Byrådet har besluttet at afsætte 12 millioner kroner i 2019-2021 til udvikling af et naturformidlingscenter på Løkkegård og til færdiggørelse af relevante projekter på Kær Vestermark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vurderes at ideen om et Center for Verdensmål vil have offentlighedens interesse og at det har potentiale for fortsat søgning hos fonde.

Et Center for Verdensmål vil være med til at styrke fortællingen om Sønderborg Kommune som en visionær og bæredygtig kommune, og dermed også være et muligt og væsentligt element i det videre arbejde med udvikling af erhvervsturismeområdet.

Onsdag skal politikerne i Økonomiudvalget bestemme sig for, om de vil støtte ideen med et Center for Verdensmål – og derefter sendes sagen i Byrådet.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...