Potentialet i Sønderborg Lufthavn skal findes

15. september 2016 Erhverv

Sønderborg Kommune, der ejer Sønderborg Lufthavn, igangsætter nu et strategi arbejde for at sikre Sønderborg lufthavn et optimalt grundlag for den videre forretningsudvikling. Strategiprocessen vil gå på to “ben” og både arbejde med udviklingen af selve lufthavnen samt udviklingen af hele erhvervsmiljøet i og omkring lufthavnen. Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

” Med Sønderborg Lufthavn har vi allerede en stærk ressource i Sønderborg, som mange misunder os. Både i forhold til de stærke arbejdspladser, der ligger i lufthavnen, men også i forhold til vores infrastruktur. Men det er vigtigt, at vi bliver ved med at se på, hvordan vi kan udvikle lufthavnen, både i forhold til at skabe nye arbejdspladser derude, men også i forhold til fx at se på nye ruter eller måske charterflyvninger”, fortæller formanden for Erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj.For både erhvervslivet og Sønderborg Kommune er infrastruktur og transport to af de væsentligste elementer i bestræbelserne på at skabe vækst og tiltrække virksomheder og kvalificeret arbejdskraft til Sønderborg-området. Det fremgår tydeligt af kommunens analyseplan ‘Sådan skaber vi erhvervsservice i topklasse’, der er blevet til i tæt dialog med erhvervslivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Vi har en rigtig attraktiv beliggenhed i forhold til at hente nye passagerer syd for grænsen. Det potentiale er værd at få undersøgt nærmere. Skal lufthavnen have flere charterflyvninger, eller er der måske andre forretningsområder der skal undersøges nærmere? Vi skal have forløst det potentiale vi har med Sønderborg Lufthavn”, siger formanden for Erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj der glæder sig til, at der nu bliver lavet en strategi, som får stillet skarpt på, hvordan lufthavnens fremtidige udvikling understøttes bedst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Lufthavn er allerede en dynamisk arbejdsplads for en række selskaber, fem daglige afgange til København og en klar ambition om, at være Danmark bedste regionale lufthavn.

SE OGSÅ: TV: Sønderborg Lufthavn arbejder på fast rute sydpå i 2017

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...