Preben Storm klar med velfærd for millioner

12. november 2015 Erhverv

Den ekstra milliard til ældreområdet i landets kommuner er forvandlet til et varigt tilskud, så kommunerne nu kan planlægge langsigtet på ældreområdet. I Sønderborg Kommune har seniorudvalget blandt andet besluttet, at ansætte flere medarbejdere på plejecentrene.

Preben Storm deler velfærd ud for masser af penge.

Preben Storm uddeler velfærd for millioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ældrepuljen blev indført med vedtagelsen af finansloven i 2014, og meningen var at give ældreområdet et varigt løft. Sønderborg Kommunes andel af ældrepuljen var på 16,5 mio. kr. i 2014. Det varige løft af bloktilskuddet fra og med 2016 udgør 13,1 mio. kr. årligt.

Derfor har Byrådet valgt at løfte ældreområdet med yderligere 2 mio. kr. årligt fra og med 2016.

Hermed udgør det samlede løft 15,1 mio. kr.

Seniorudvalget har nu, efter høring i bl.a. Ældrerådet, foretaget en prioritering af pengene, og langt de fleste bruges til at fortsætte de tiltag, der allerede er sat i gang – for eksempel mere rehabilitering, fire ekstra aflastningspladser til svært demente, der bor hjemme, en demenskoordinator, en palliativ korttidsplads og musikterapi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere varme hænder

Seniorudvalget har også besluttet, at ansætte mere personale på kommunens plejecentre. Det bliver der afsat 3,2 ældremio. kr. til i 2016 og 3,7 mio. kr. årligt fra og med 2017. Udvalget holder også fast i, at der fremover afsættes 3 mio. kr. årligt til en årlig ekstra rengøring til borgere, der får hjælp til personlig pleje eller praktisk hjælp i eget hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi holder fast i det kvalitetsløft, som ældremilliarden gjorde muligt, og så lægger vi nye ting oveni. Jeg vil gerne fremhæve beslutningen om at ansætte flere varme hænder på plejecentrene. Det vil komme rigtig mange af vores svageste borgere til gode”, siger Preben Storm, formand for Seniorudvalget.

Som noget nyt afsætter seniorudvalget fra 2016 årligt 350.000 kr. til daghjemmene, så de kan holde åbent i sommerferieperioden, samt 150.000 kr. til transport til og fra daghjemmene. Musikterapi styrkes med yderligere 100.000 kr. ekstra. Der afsættes også 526.000 kr. i 2016 til udrulning af projektet ”I sikre hænder”, der har vist sig meget effektivt til at reducere tryksår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere plejecenter-ansattemølleparken2

Seniorudvalget har også besluttet, at ansætte mere personale på kommunens plejecentre. Det bliver der afsat 3,2 mio. kr. til i 2016 og 3,7 mio. kr. årligt fra og med 2017. Udvalget holder også fast i, at der fremover afsættes 3 mio. kr. årligt til en årlig ekstra rengøring til borgere, der får hjælp til personlig pleje eller praktisk hjælp i eget hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med prioriteringen af midlerne til ældreområdet nedlægges mentorordningen til sosu-elever, idet der ventes færre elever.

Midlerne til den opsøgende indsats over for sårbare ældre, der udskrives fra sygehuse, tilpasses det reelle forbrug i projektperioden.

Stillingen som ældrevejleder på området fastholdes derfor.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...