Pressemøde: Vi skal ha’ mest mulig glæde og gavn af Tour de France

5. februar 2020 Kultur

På et pressemøde gennemgik borgmester Erik Lauritzen onsdag formiddag den rute, som Tour de France-rytterne skal køre, når feltet kommer til Sønderborg i juli 2o21.

“Tour de France er stort og det er en oplagt chance for at vise Sønderborg frem. Derfor skal vi – borgere, foreninger, virksomheder og kommune – arbejde sammen for at få mest mulighed ud af begivenheden.Jesper Schack og Co. har sørget for, der bliver kørt flere kilometer i Sønderborg end det først var meningen og det er godt for både løbet og Sønderborg”, siger borgmestren.

“Rytterne kommer til Gråsten fra Feldsted og de skal forbi slottet. Om der bor nogen i slottet den dag, det ved vi ikke. Men det kan jo tænkes. Og i svinget ved slottet kan borgere og foreninger fra Gråsten jo lave noget”, siger Erik Lauritzen.

Fra  Gråsten kører feltet mod Sønderborg og kommer gennem Adsbøl og Nybøl.

“Derfra skal de op på Dybbøl Banke, som har en ret stejl stigning, når man kommer fra Bøffelkobbel”, siger borgmesteren på pressemødet.

“Rytterne skal gennem en rute i Sønderborg by og derfra til Augustenborg Landevej, hvor målstregen er – og det er faktisk ret tæt ved lufthavnen”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter rytterne har passeret måstregen skal de hurtigst muligt i lufthavnen og flyve syd på.

Udover at fortælle om ruten, sagde borgmesteren, at Touren er en oplagt chance for at slå et slag for den grønne omstilling:

“Vi kalder Søndrborg for Tourens grønneste målby, fordi cykling er bæredygtighed, der desuden gavner den enkelte fysisk og psykisk”.

“Sammen skal vi løfte alt det, der er udenom selve cykelløbet, så vi tænker også fællesskab”, siger Erik Lauritzen.

Se SønderborgNYTS tv-udsendelse og hør, hvordan politikerne mener, vi får mest muligt ud af Touren. Klik HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...