Pressemøde: Vi skal ha’ mest mulig glæde og gavn af Tour de France

5. februar 2020 Kultur

På et pressemøde gennemgik borgmester Erik Lauritzen onsdag formiddag den rute, som Tour de France-rytterne skal køre, når feltet kommer til Sønderborg i juli 2o21.

“Tour de France er stort og det er en oplagt chance for at vise Sønderborg frem. Derfor skal vi – borgere, foreninger, virksomheder og kommune – arbejde sammen for at få mest mulighed ud af begivenheden.Jesper Schack og Co. har sørget for, der bliver kørt flere kilometer i Sønderborg end det først var meningen og det er godt for både løbet og Sønderborg”, siger borgmestren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Rytterne kommer til Gråsten fra Feldsted og de skal forbi slottet. Om der bor nogen i slottet den dag, det ved vi ikke. Men det kan jo tænkes. Og i svinget ved slottet kan borgere og foreninger fra Gråsten jo lave noget”, siger Erik Lauritzen.

Fra  Gråsten kører feltet mod Sønderborg og kommer gennem Adsbøl og Nybøl.

“Derfra skal de op på Dybbøl Banke, som har en ret stejl stigning, når man kommer fra Bøffelkobbel”, siger borgmesteren på pressemødet.

“Rytterne skal gennem en rute i Sønderborg by og derfra til Augustenborg Landevej, hvor målstregen er – og det er faktisk ret tæt ved lufthavnen”, siger Erik Lauritzen.

Efter rytterne har passeret måstregen skal de hurtigst muligt i lufthavnen og flyve syd på.

Udover at fortælle om ruten, sagde borgmesteren, at Touren er en oplagt chance for at slå et slag for den grønne omstilling:

“Vi kalder Søndrborg for Tourens grønneste målby, fordi cykling er bæredygtighed, der desuden gavner den enkelte fysisk og psykisk”.

“Sammen skal vi løfte alt det, der er udenom selve cykelløbet, så vi tænker også fællesskab”, siger Erik Lauritzen.

Se SønderborgNYTS tv-udsendelse og hør, hvordan politikerne mener, vi får mest muligt ud af Touren. Klik HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk