Pride-parade i byens gader og Pride-taler i Kongevejsparken

26. august 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag middag samledes en masse mennesker fra LGBTQ+miljøet – og også en stor del sympatisører – ved Rytterstatuen og klokken 12 begav den store flok sig gennem byens gader og frem til Kongevejsparken, hvor der skulle holdes taler og hygges.

Pride-paradens tur gennem byen gik roligt og stille og flere steder undervejs stod folk med regnbueflag og viste, at de synes, der skal være plads til alle i Sønderborg.

“Men der er stadig transseksuelle, som bliver udsat for vold og det skal vi ikke finde os i”, sagde forperson Niels Christian Aahøj Bech fra LGBTQ+ Sønderborg i sin tale. Han fik også takket for opbakningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har haft en herlig uge og den lykkedes kun, fordi I bakkede op”, sagde han og gav ordet til viceborgmester Stephan Kleinschmidt, som også havde noget på hjerte:

“Tusinde tak for at jeg igen må være med til Jeres farverige parade, hvor I sætter fokus på kærlighed, ligestilling og tolerance. Jeg er stolt af at bo i en by, hvor LGBTQ+ Sønderborg for anden gang har arrangeret Pride Week”, sagde Stephan Kleinschmidt.

Han fortalte videre, at Sønderborg er en by, der omfavner mangfoldighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og i disse dage sætter vi synlige tegn på, at den enkeltes identitet respekteres, så man trygt kan være, den man er, elske den man gør og leve det liv, som man ønsker. Det er godt – og det er nødvendigt”, sagde viceborgmesteren.

“Vi hylder også den fortsatte kamp for frisind og retten til at bestemme over vores eget liv, vores krop og vores seksualitet”.

Lørdag aften sluttes Pride Week af med Regnbuefest på Sønderborghus – det sidste af en længere række arrangementer.

Du kan SE BILLEDER HER.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...