Prins Henriks Dronningen afsløres i Gråsten

15. juli 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

De 85.000 årlige turister i Gråsten får i fremtiden en ekstra oplevelse i slotsbyen. Tirsdag den 29. juli kl. 11.00 afslører Prins Henrik nemlig sin skulptur ”Dronningen”, som Gråsten Handelsstandsforening og Gråsten Forum sammen med byens tidligere borgmester plus en række sponsorer har indkøbt og sikret for offentligheden.

Prins Henriks skulptur afsløres i Gråsten.

Prins Henriks skulptur afsløres i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten-initiativet er taget for i Gråsten at markere Prinsgemalens 80-års fødselsdag, og det er lykkedes at få finansieringen på plads fra fonde, virksomheder og private.

– Prinsgemalen og den øvrige kongelige familie er et stort aktiv for Gråsten. I 47 år har Regentparret hvert år gjort sommerophold på Gråsten Slot og kastet en positiv glans over slotsbyen Gråsten. Så vi vil rigtig gerne vise den gestus over for Prinsgemalen og den kongelige familie at udstille Prinsgemalens kunst, siger byens tidligere borgmester Bendt Olesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Handelsstandsforeningen og Gråsten Forum glæder sig til, at skulpturen ”Dronningen” bliver sat op og afsløret, så offentligheden i fremtiden får en ekstra oplevelse, når man gæster Gråsten. Fra den kongelig kunst er der få skridt til vandkanten ved Gråsten Slotssø, hvorfra der er udkig til Gråsten Slot.

Kom i god tid

Publikum til afsløringen den 29. juli kl. 11.00 opfordres til at komme i god tid. Efter velkomst ved formanden for Gråsten Forum, Peter Norman, taler fhv. museumsdirektør på ARoS, Jens Erik Sørensen, om H.K.H. Prinsgemalen som kunstner – og om skulpturen, der tidligere har været udstillet på ARoS.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skulpturen bliver efter afsløringen overdraget som en privat gave til Sønderborg Kommune, der ejer det areal, hvorpå skulpturen kommer til at stå, og borgmester Erik

"Dronningen" skal være i Gråsten i fremtiden.

“Dronningen” skal være i Gråsten i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lauritzen takker for overdragelsen, før formanden for Gråsten Handelsstandsforening, Gunnar Hattesen, afslutter den halve time, programmet for afsløringen strækker sig over.

Fakta

”Dronningen” er som kunstværk oprindeligt en skakbrik til et helt sæt skakbrikker, som Prinsgemalen modellerede til Kronprins Frederiks 20-års fødselsdag – og er senere forstørret til den to meter store bronze skulptur, som den 29. juli opstilles på sin fremtidige plads ved Torvet i Gråsten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...