Prisvinderne Kirin Winds spillede ProMusica-koncert

2. februar 2020 Kultur

Musikerne fra ProMusica stod klar søndag klokken 15:00 i Koncertsalen Alsion, hvor programmet blandt andet bød på Carl Nielsens blæserkvintet, som blev opført af kvintetten Kirin Winds.

Kirin Winds er Jorunn Solløs, fløjte, Simona Sindrestean, obo, Catarina Zeh, fagot, Nicolai Eghorst og Jeppe Rasmussen, horn er. De aller er musikere Sønderjyllands Symfoniorkester og de har stiftet Kirin Winds.

Artiklen fortsætter under annoncen

De er prisvindere ved P2 kammermusikkonkurrencen og de har udover deres arbejde som orkestermusikere et bredt koncertvirke sammen – både nationalt og internationalt.

Derudover optrådte violinisten Lada Fedorova og pianisten Lucie Kaucka optræder med musik af Massenet, Sarasate og Piazzola.

Fra Aarhus kom Ensemblet Pluma, der består af musikstuderende – og de havde Magnus Plejdrup Langgaard Møller som dirigent.

“Vi vil spille to helt nye stykker og også to meget gamle”, sagde han.

Speciel ProMusica

Den næste ProMusica-koncert er den 29. marts og optakten begynder allerede klokken 12.

“Fra klokken 12 lancerer Sønderjyllands Symfoniorkester programmet for sæson 20/21 og det vil også være muligt at købe billetter og sæsonkort”, sagde Mihaela Oprea og anbefalede folk til at komme og lytte og også få en snak med musikerne.

“Der bydes på lidt at spise og drikke – og der bliver også spillet nogle små smagsprøver fra det kommende sæsonprogram”, sagde hun videre.

Selve ProMusica-koncerten begynder klokken 14:30 – og klokken 15:15 slutter dagens program.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk