Pro Musica fik besøg af børn fra Sønderjyllands Danseakademi

4. november 2018 Kultur

Søndagens Pro Musica-koncert begyndte med en kvartet, der spillede et stykke af Paganini og herefter kom børn fra Sønderjyllands DanseAkademi på scenen og dansede ‘Børnedansen’ fra Elverhøj.

Der var fyldt pænt op i Konsertsalen i Alsion, hvor der også var en del, der havde valgt at tage deres børn med, så de kunne opleve de virkeligt dygtige musikere og se balletbørnene.

Sidste hold på scenen var Rosegarden Stringquartet.

“Det kalder vi os, når vi tager ud og spiller til receptioner og andet, hvor der skal skabes lidt stemning”, siger Johan Korsfeldt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kvartetten spillede flere stykker og fik hjælp fra publikum et par gange undervejs.

“Til det her gamle stykke, der er omkring 100 år gammelt og indspillet af flere forskellige – blandt andre Creedence Clearwater Rivival – må i gerne hjælpe”, sagde Johan Korsfeldt og trådte foden hådt i scenegulvet for at sætte takten gennem Cottenfield.

“Og bag på programmet er teksten til sidste nummer for idag – og det må i meget gerne synge med på”, sagde han.

“Det er en sang af Kim Larsen. Han er ikke blandt os længere. Men hans sange vil altid være her”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slutnummeret var Jutlandia.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...