Problemer med at udstede pas i Sønderborg

21. marts 2014 Uncategorized

Hvis du har planer om at tage på rejse inden længe, så er det en god idé lige at tjekke, om du skal have et nyt pas. Det tager nemlig tid at få sådan et.

Flere kommuner rundt om i landet har store problemer med at udstede nye pas i disse dage. Det skyldes, at det it-system, der skal bruges til at udstede pas og kørekort, er nede, oplyser dr.syd.pas

Artiklen fortsætter under annoncen

82 kommuner i mulige problemer

Årsagen til nedbruddet er, at CPR-registret, som benyttes til at udstede nye pas og kørekort, i søndags blev flyttet fra én it-platform til en anden.

Og det har skabt problemer i en række af de kommuner, der benytter det samme firma, ScanTech-IT, til at servicere kunderne.

En af de ramte kommuner, er Sønderborg Kommune. Her har man ikke kunnet udstede pas siden sidste uge.rådhus2

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har måttet sende utrolig mange borgere hjem uden nye pas, fordi systemet er nede, siger Charlotte Niemann, fuldmægtig på Sønderborg Kommunes borgerservice-kontor.

Her har man for tiden to løsninger at tilbyde borgerne: Enten kan de få et midlertidigt pas. Eller deres gamle pas kan forlænges, hvis det ikke er mere end tre måneder for gammelt.

Husk

Hverken et forlænget eller et midlertidigt pas kan bruges udenfor EU.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Borgmesteren har gennem fire år formået at samle hele Byrådet

28. september 2021 KV21

Byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, skriver: Her fra mig er der stor ros til alle byrådets partier for at lykkes med at indgå et budgetforlig i et godt samarbejde for fjerde gang i denne byrådsperiode – og endda i et valgår. Det er imponerende, fire budgetforlig ud af fire mulige. I sidste valgkamp blev det fra […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49