Prøv squash – et spil for dem der elsker tempo og høj puls

11. januar 2020 Kultur

Lørdag var der åbent hus i Sønderborg Squash Club på Damgade i Sønderborg og det er der også søndag fra klokken 11 til 15. Klubmedlem Anette Riding fortæller, at der er et par hundreder medlemmer og alderen spænder fra seks til 74 år.

“Squash er et spil for alle og så er træningstiderne meget fleksible, fordi man kan booke bane på de tider, der passer en. Vi kan have op til tre tider ad gangen”, siger Anette Riding til SønderborgNYT.

Hver tirsdag er der klubaften og på onsdage og torsdage er der trænere, som kan hjællpe med at gøre de enkelte spillere endnu bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der spilles på mange niveauer og vi er se heldige, at en af landets bedste squashspillere, Rasmus Møller Nielsen, træner vores divisionsspillere en gang om måneden”, siger Anette Riding.

Ud over åbent hus lørdag og søndag, så er der åbent for alle i de kommende to uger.

“Folk er velkomne til bare at komme en tur og deltage i det, der nu er – eller de kan få en tid på en bane og prøve at opleve, hvor sjovt spillet er”, siger Anette Riding og hun tilføjer, at både konkurrencespillere og motionister har et herligt sammenhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mere tempo end i badminton

Fire kolleger fra en entreprenørvirksomheden Christian Johansen i Rødekro besøgte lørdag Sønderborg Squash Club. De fortæller, at de spiller badminton til hverdag og nu vil de spille squash, fordi de trænger til noget, hvor der er lidt mere fart på.

To af de fire har tidligere spillet lidt squash, en havde prøvet en enkelt gang  og for den sidste var spillet en ny oplevelse.

“Det var rigtigt sjovt og det er bestemt ikke sidste gang, vi spiller squash. Det er et spil, hvor man virkeligt kan afreagere og vi alle ku’ være med”, siger de samstemmende og tilføjer, at det ikke var et problem at få pulsen op. Det gik ret hurtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Entreprenørarbejde er fysisk krævende og derfor er det bestemt en god idé at være i form.

“Og derfor overvejer vi at tilbyde vors medarbejdere et fitness-abonnement og squash kan sagtens være et alternativ til dem, der ikke synes om fitness”, siger Johnny Frandsen, der er medejer af entreprenørfirmaet.

Lidt om squash

Squash er et ketsjerspil beslægtet med badminton og tennis, og spilles på en lukket, almindeligvis indendørs bane, med fire vægge, oftest med deltagelse af to spillere. En lille gummibold skal slås op mod frontvæggen ved hjælp af en ketcher.

Artiklen fortsætter under annoncen

En duel indledes med, at den ene spiller server ved at slå bolden direkte mod frontvæggen, men derefter gerne via andre vægge, fra den ene serveboks over til modstanderen placeret i modsatte side af banen. Returneringen fra servemodtageren må slås direkte mod frontvæggen eller via en eller flere af de andre vægge – inklusiv bagvæggen.

Bolden må spilles over hele banen.

En spiller skal senest returnere bolden, inden den rammer gulvet anden gang.

Duellen afgøres til en spillers fordel, når det ikke lykkes modstanderen at returnere bolden korrekt til frontvæggen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Squash spilles både som single og double.

Læs mere om Sønderborg Squash Club HER på LINKET

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Politikerne vil ikke pille ved service-niveauet i hjemmeplejen

5. december 2021 Samfund

Hjemmeplejen forudser, at der kan komme udfordringer med at dække alle vagter. Dette skyldes et stigende sygefravær i relation til coronasituationen. Udfordringen bliver ydermere forstærket af et stigende antal ældre med behov for hjemmepleje og udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt med social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere. Det kan gøre det vanskeligt at opretholde […]

Læs mere...