Prognose: Befolkningstallet i Sønderborg vil forsætte med at dale

20. maj 2019 Samfund

Sønderborg Kommune er en af de kommuner, som ifølge en prognose fra Danmarks Statistik fortsat vil opleve affolkning.

Borgmester Erik Lauritzen håber, at gode uddannelsesinstitutioner vil kunne være med til at vende den udvikling.

“Universitet skal have mulighed for at udvikle sig her i området. Det samme skal erhvervsskolerne, så unge ikke behøver flytte herfra så tidligt og samtidig få forældre til at se, at deres børn kan få en god uddannelse her”, siger Erik Lauritzen til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Laurizen har også et stort ønske om, at hvis udviklingen skal vende, så skal der fortsat ydes økonomisk støtte til provinsen, der med det faldende børnetal er dyrere og dyrere at drive for eksempel børneinstitutioner i.

“Man er nødt til at hjælpe med penge til for eksempel børnepasning – ellers er det svært at få balance i til- og fraflytning fra området, og det vil en ny udligningsreform være nødt til at tage hensyn til”, siger borgmesteren.

Sønderborg Kommune fik tilført i omegnen af 400 statslige arbejdspladser i forbindelse med udflytning af Miljøstyrelsen i 2015, og det har været godt for kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men er kun et plaster på såret”, siger Erik Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Kommunen skal sikre at drikkevandsboringer er pesticidfri

1. december 2021 Politik

Alle kommuner skal gennemgå alle zoner omkring vandboringer inden udgangen af 2022 og sikre, at de friholdes for pesticider. For at nå i mål med dette krav har Teknik- og Miljøudvalget givet forvaltningen lov til at udstede påbud til ejere af jord omkring boringerne. ”Det handler i bund og grund om at beskytte vores drikkevand. […]

Læs mere...